AcasăȘTIRI EXTERNECHINA cere Occidentului să deblocheze rezervele Rusiei, „sechestrate” din ordinul Americii! „Este...

CHINA cere Occidentului să deblocheze rezervele Rusiei, „sechestrate” din ordinul Americii! „Este un risc pentru relațiile internaționale”

CHINA cere Occidentului să deblocheze rezervele Rusiei, „sechestrate” din ordinul Americii! „Este un risc pentru relațiile internaționale” (sursa foto: straitstimes.com)

Intervenție în forță a Chinei la ONU: Beijingul cere deblocarea rezervelor valutare ale anumitor state „sechestrate” în Occident din ordinul Americii!

Deși nu au pronunțat nume, chinezii fac aluzie la Rusia, ale cărei rezerve au fost blocate în Vest la începutul războiului din Ucraina.

În această situație se mai află Afghanistan și Venezuela.

Zhang Jun: „Incertitudini și riscuri”

Practica de înghețare a activelor altor state subminează stabilitatea economică globală și trebuie oprită cât mai repede posibil – a susținut reprezentantul permanent al Chinei la ONU, Zhang Jun, citat de telesurenglish.net. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei întruniri a Consiliului de Securitate al ONU, marți, pe tema situației din Ucraina.

Înghețarea arbitrară a rezervelor valutare ale altor țări constituie, de asemenea, o încălcare a suveranității” – Zhang Jun, reprezentantul permaNENT AL CHINEI LA ONU.

„Astfel de practici subminează fundamentul stabilității economice mondiale și aduc noi incertitudini și riscuri relațiilor internaționale. Ar trebui abandonate cât mai curând posibil”, a mai afirmat diplomatul chinez, potrivit sursei citate.

Și nu au fost singurele referiri la acest „cartof fierbinte” pe care îl reprezintă tema sancțiunilor, în contextul războiului din Ucraina. „Trebuie să acordăm atenție și să eliminăm impactul negativ al sancțiunilor”, a declarat, totodată, oficialul din China, care a susținut că țările în curs de dezvoltare „suportă greul”.

„SUA ar trebui să înceteze să mai fluture caietul de sancțiuni”

În urmă cu două săptămâni, s-a aflat că dinspre China s-a cerut Statelor Unite să ridice sancțiunile economice împotriva Rusiei. Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, a declarat în 6 aprilie că SUA ar trebui să înceteze să amenințe Moscova cu sancțiuni dacă vor să vadă progrese în discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina.

„Dacă SUA sunt cu adevărat interesate să rezolve criza ucraineană, ar trebui să înceteze să mai fluture caietul de sancțiuni” – Zhao Lijian, purtătorul de cuvânt al min. de externe al chinezi

author avatar
Andrei Coman
308 afisari

2 COMENTARII

  1. De cind s a inventat America banii s au facut numai prin violenta incepind cu genocitul indienilor ,crimile cowboy,si tot fel ul de organizatii criminali mafioti si razboaie sa distruga si sa ia cu japca ,40 de mii de crime pe an is asa zisa America

  2. toata omenirea huidue america si pe americani. Astia nu pot trai fara razboaie, crime si vanzari de arme.Minte tarile lumii cu pacea si cere rusilor sa se opreasca dar indoapa la greu cu arme aceasta caricatura de presedinte ucrainean. Au terminat cu arabii si s-au mutat acum in Europa cu propaganda si razboiul.Cand la chinezi cand la rusi. Au impanzit lumea de arme si armate pe care le platesc saracii guvernelor de mafioti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Emil Boc a răbufnit, în direct, după câștigarea alegerilor: „Păi, bă fraierilor… Doamne, iartă-mă” – VIDEO

Primarul în funcție al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a obținut un nou mandat, în urma alegerilor din 9 iunie. Este al șaselea mandat câștigat...

Alertă de incendiu la Centrala de la Cernavodă. Pompierii, intervenție de urgență/ISU: „Situaţia este sub control”

Pompierii au intrat în alertă, marți, și au intervenit la Centrala Nuclear-Electrică de la Cernavodă. Totul, ca urmare a izbucnirii unui incendiu despre care...
proger