AcasăȘTIRI EXTERNEChina avertizează SUA! Beijingul va lua „măsuri puternice”, în cazul în care...

China avertizează SUA! Beijingul va lua „măsuri puternice”, în cazul în care Pelosi vizitează Taiwanul!

China avertizează SUA! Beijingul va lua „măsuri puternice”, în cazul în care Pelosi vizitează Taiwanul! (sursa foto: twitter.com/speakerpelosi)

Reacție furioasă de la Beijing față de o posibilă vizită în Taiwan, luna viitoare, a șefei Camerei Reprezentanților din SUA.

Guvernul Chinei a avertizat marți că va lua „măsuri de forță” dacă președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, va vizita Taiwanul, după ce Financial Times a a afirmat că aceasta va merge luna viitoare pe insula revendicată de chinezi, notează usnews.com.

Avertisment categoric: China va lua „măsuri ferme”

Reacția Beijingului a venit prin intermediul purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe, Zhao Lijian, care a declarat că o vizită a lui Pelosi ar „submina serios suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei”.

Acesta a avertizat că „dacă partea americană se agață cu obstinație de acest curs, China va lua cu siguranță măsuri ferme și puternice pentru a-și apăra suveranitatea națională și integritatea teritorială”.

„SUA trebuie să fie pe deplin răspunzătoare pentru toate consecințele cauzate de acest lucru” – a mai susținut oficialul.

În cadrul acestei vizite, pe care publicația britanică a anunțat-o, în baza unor surse, Nancy Pelosi şi delegaţia ei ar urma să viziteze, totodată, și Indonezia, Japonia, Malaezia și Singapore.

Vizita pe care înaltul oficial american ar fi urmat să o efectueze în Taiwan în aprilie acest an a fost amânată, după ce Nancy Pelosi a primit un rezultat pozitiv la testarea pentru COVID-19. La acea vreme, Beijingul a atras atenția că o astfel de vizită ar afecta grav relațiile dintre China și Statele Unite.

author avatar
Andrei Coman
243 afisari

6 COMENTARII

  1. Acuma si chinezii astia..!
    si daca americanca vrea sa viziteze Vietnamul sau Somalia , sau Rusia Bangladesh-ul sau Belarusul ori Coreea de Nord are voie , sau tre sa ceara aprobare de la cineva ?

  2. Aceasta hoasca expirata care ar trebuie sa fie in sala de asteptare de la crematoriu provoaca China 🇨🇳,China este o tara foarte avansata si este condusa de patrioti chinezi iar Amerlica este condusa de drogati si homalai

  3. M-am tot intrebat cine aia a masii este acest „Marco Silva” care pare un nordkoreean care vorbeste romaneste.
    Este de fapt un pseudonim care are legatura cu bancile.
    Asa ca mesaj pentru el
    Decebal-Dracula Gold-Silver se pisa pe okii tai si daca nu-ti convine sa sugi pixul pana faci oki albastri

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger