AcasăȘTIRI EXTERNEChina atacă Tesla cu o mașină electrică pentru Europa. Atinge suta în...

China atacă Tesla cu o mașină electrică pentru Europa. Atinge suta în 3,8 secunde! Când va fi pusă în vânzare – FOTO&VIDEO

China atacă Tesla cu o mașină electrică pentru Europa. Atinge suta în 3,8 secunde! Când va fi pusă în vânzare – FOTO&VIDEO

Divizia de mașini electrice premium a grupului Zhejiang Geely Holding intenționează să vândă anul viitor în Europa primul vehicul electric produs sub marca Zeekr, a declarat directorul executiv al mărcii.

 

Zeekr se alătură unei liste tot mai mari de producători auto chinezi care doresc să se lanseze sau să extindă vânzările de vehicule electrice în Europa anul viitor, printre care BYD, Xpeng și Great Wall Motors.

China joacă pe terenul lui Elon Musk

Geely, proprietar al Volvo, Polestar și investitor la Mercedes Benz, a lansat Zeekr în 2021 ca o marcă premium destinată clienților mai tineri. Geely Automobile, unitatea listată a Geely, a declarat la începutul acestei săptămâni că intenționează să se desprindă de Zeekr și să o listeze la bursă.

An Conghui, CEO al Zeekr și președinte al Geely, a declarat reporterilor la o masă rotundă organizată marți la Wuzhen, în provincia Zhejiang, că Geely a creat Zeekr cu scopul de a respecta standardele din Europa și Statele Unite, scrie Reuters.

An a declarat că Geely va comercializa anul viitor în Europa crossoverul său electric 001. El nu a oferit un obiectiv de vânzări și nici nu a discutat dacă Zeekr va lua în considerare producția în străinătate.

Zeekr a lansat 001 în China la sfârșitul anului 2021. Vânzările sale au atins 39.474 de unități în primele nouă luni, în timp ce Tesla a vândut 219.112 crossovere Model Y în China în aceeași perioadă, potrivit China Passenger Car Association. În varianta cu două motoare, Zeekr are o putere de peste 500 CP și sprintează de la 0-100 km/h în doar 3,8 secunde.

Modelul de bază Zeekr 001 se vinde pentru echivalentul a 41.000 de dolari în China, comparativ cu 40.000 de dolari pentru Tesla Model Y, după o reducere recentă a prețului. Zeekr nu a anunțat prețurile pentru piețele de peste hotare.

author avatar
Tudor Borcea
743 afisari

5 COMENTARII

  1. Autonomia reală? Durata de încărcare? Oricum soluția electrică e tranzitorie. Bani aruncați.

    • Cica 732 de km… Asta poate atunci cand sufla vantul tare din spate si pe masina ai montata o panza de corabie.
      Cine o fi fost boul ala de a montat televizorul ala in mijlocul masinii de nu mai vezi nimic in fata? Destept rau individul, oare mai are frati pe acasa ?

  2. Tinand cont ca China este acționară si proprietara la mari firme auto din Europa si SUA, vor domina total modelele auto electrice mondiale. China este cel mai mare producator mondial de BATERII performante (poti sa detii o masina electrica perfecta, dar daca nu detii si o BATERIE chinezeasca
    performanta esti ZERO).

  3. Succes pentru China in cercelare ,economie si militar Iar la gunoi cu economia amerlicana si gunoaie mu UE condusi de pedofili tranvestit de la Bruxelles

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger