AcasăȘTIRI EXTERNEChina, amenințări pe față pentru Marea Britanie! „Veți deveni dușmanii a 1,4...

China, amenințări pe față pentru Marea Britanie! „Veți deveni dușmanii a 1,4 miliarde de oameni!”

liz trussLiz Truss, pusă la zid, după ce a anunțat noul plan fiscal / Lira sterlină s-a prăbușit

O serie de declarații venite recent, din direcția secretarului de stat pentru afaceri externe, Commonwealth și dezvoltare al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Liz Truss, nu au fost trecute cu vederea la Beijing. Dimpotrivă, au generat o reacție dură din direcția Ambasadei Chinei în Marea Britanie.

Purtătorului de cuvânt al ambasadei a comentat în termeni duri pe marginea afirmațiilor secretarului de stat Truss, făcute în timpul vizitei oficialului britanic în Cehia. Reacția a fost postată și pe pagina de Facebook a Ambasadei Chinei în UK.

Totul a pornit de la faptul că „s-a raportat” că, în timpul vizitei sale în Cehia, secretarul de stat al Marii Britanii Liz Truss <<a acuzat China de „dezinformare” și „coerciție economică”>>.

Mai mult, nu a fost trecută cu vederea nici afirmația conform căreia „trebuie să ne asigurăm că Taiwanul este capabil să se apere”, venită vineri din partea oficialului britanic, după întrevederea avută de Truss cu ministrul ceh de externe, conform globaltimes.cn.

China: „Condamnăm ferm astfel de provocări politice”

„Recent, acest politician britanic a continuat să distorsioneze faptele, să discrediteze China (…) Ne opunem ferm și condamnăm ferm astfel de provocări politice. China acționează întotdeauna într-un mod deschis și corect. Noi decidem politicile și pozițiile noastre în conformitate cu meritele problemei în sine.

Este o mână de țări occidentale care au răspândit dezinformarea împotriva Chinei. Politicianul britanic menționat mai sus, confundând bine și rău și aruncând calomnii asupra Chinei, este un răspânditor tipic de dezinformare”, a reacționat purtătorul de cuvânt al Ambasadei.

„Veți deveni dușmanii a 1,4 miliarde de oameni!”

Oficialul reprezentanței diplomatice chineze a continuat prin a spune că „Marea Britanie este cea care ar trebui să reflecte asupra modului în care i-a constrâns pe alții din întreaga lume de-a lungul anilor” și că țara sa, China, e „o țară iubitoare de pace”.

„Rămânem fermi în apărarea suveranității noastre naționale, a securității și a intereselor de dezvoltare. Orice provocare a principiului unei singure Chine în problema Taiwanului de către oricare sau orice forță devine un inamic a peste 1,4 miliarde de chinezi și va întâmpina opoziția fermă și o contracare puternică din partea chineză”, se menționează în reacția tranșantă a purtătorului de cuvânt al Ambasadei chineze.

Declarația lui Biden în privința Taiwan-ului

Mesajul dur din partea reprezentanței dilomatice chineze față de declarațiile oficialului britanic vin la câteva zile după ce se aflase poziția exprimată de către președintele american Joe Biden, în chestiunea Taiwanului. Și anume că SUA ar apăra Taiwanul dacă ar fi atacat de China. Președintele spune că responsabilitatea SUA de a proteja insula este „și mai puternică” după invazia Rusiei în Ucraina.

Joe Biden a declarat că SUA ar interveni militar pentru a apăra Taiwanul în cazul în care acesta ar fi atacat de China – CITIȚI MAI MULTE AICI.

Biden declară război Chinei! America, gata să intervină militar în Taiwan!

author avatar
Andrei Coman
651 afisari

3 COMENTARII

  1. Se vorbeste mult despre fond de pensii si pensionari, tineretul pana la 60 ani trebuie sa munceasca pentru acestia! Solutia ar fi ca pensia odata obtinuta sa fie platita pentru 10 ani, eutanasierea umana legala (cu taxa accesibila pentru oricare) ar fi o necesitate desi fiecare persoana majora trebuie sa aibe dreptul asupra vietii sale fara a mai apela la Dumnezeu ca a dat viata, deci o credinta obligatorie si mizerabila; e ca si cum s-ar spune ca toate femeile sunt curve si toti barbatii betivi, sau cei cu bani multi sunt superiori celor cu o viata medie! De ce unii sa se chinuie in centre de ingrijire paliative (ajutor pentru o moarte decenta?) Putina gandire nu strica, este o necesitate!

    • ce ai mai? crezi ca tineretea tine o vesnicie? dupa ce treci de 40 de ani incep sa te lase ,,balamalele”. nu te vad dand cu subsemnatul ca vrei sa te mierleasca.

  2. Cei 1,4 miliarde de chineji nu vor uita niciodată cât opiu au băgat inglejii în ei vreme de un secol și ceva, ținându-i în condiții de sclavi fără drepturi și lipsiți de sănătate în propria țară. China ripostează pentru o insultă sau un afront și peste un mileniu dar de uitat nu uită. Și ripostează înzecit. Inglejii știu foarte bine acest lucru și tremură chiloții pe ei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger