AcasăȘTIRI EXTERNEChina amenință Taiwanul cu un portavion cumpărat din Ucraina! - FOTO&VIDEO

China amenință Taiwanul cu un portavion cumpărat din Ucraina! – FOTO&VIDEO

China amenință Taiwanul cu un portavion cumpărat din Ucraina! - FOTO&VIDEO

Portavionul Liaoning al Marinei Armatei Populare de Eliberare a Chinei (PLA) a efectuat peste 100 de operațiuni în șase zile, într-o serie de exerciții în apropierea Japoniei și Taiwanului.

Exercițiile, care s-au desfășurat pe parcursul unei săptămâni, între 3 și 9 mai, au avut loc la aproximativ 160-230 km sud-vest de insula Okidaito din prefectura japoneză Okinawa și la aproximativ 160 km sud de insula Ishigaki din Japonia.

Descurajarea „interferenței externe”

Exercițiile la sud de insula Ishigaki au avut loc la aproximativ 335 km est de Taiwan. Într-o conferință de presă din 11 mai, ministrul japonez al Apărării Nobuo Kishi a declarat că exercițiile au implicat zboruri ale avioanelor de luptă J-15 ale Marinei PLA, plus elicoptere care efectuează operațiuni de război antisubmarin (ASW).

Exercițiile ar putea face parte din eforturile armatei chineze de a spori capacitatea operațională a portavionului și de a-i spori abilitatea de a desfășura operațiuni în zone maritime și aeriene mai îndepărtate. Guvernul japonez „a trebuit să monitorizeze situația cu îngrijorare”, deoarece manevrele au avut loc „în apropierea insulelor din sud-vestul Japoniei și a Taiwanului”, scrie MilitaryLeak.

„Exercițiile efectuate de grupul aeronaval din jurul portavionului Liaoning sunt menite să descurajeze forțele secesioniste pentru „independența Taiwanului” și forțele de „interferență externe” precum SUA și Japonia. Mai mult de 100 de ieșiri ale avioanelor în șase zile este un număr decent pentru exerciții, a declarat Fu Qianshao, un expert chinez în aviație militară.

Pregătiri de luptă intense

China experimentează diferite tipuri de tactici, perfecționând coordonarea sau învățând noi piloți, astfel încât, în luptă reală, se așteaptă ca Liaoning să afișeze o rată de ieșire pe mare chiar mai mare.

În comparație cu super portavioanele americane cu propulsie nucleară, care folosesc catapulte pentru a lansa avioanele, portavionul chinezesc are în mod inevitabil dezavantaje în ceea ce privește rata de lansare a avioanelor, deoarece este mai mic și folosește o trambulină pentru a lansa avioanele. Dar războiul modern nu înseamnă niciodată să lupți singur, deoarece grupul din jurul portavionului chinez are și alți membri puternici, cum ar fi distrugătoarele Type 055 și Type 052D, cu capacități remarcabile de apărare aeriană și capacități anti-navă.

Un portavion vândut de Ucraina

Liaoning este un portavion chinez de tip 001, dar nava a fost fabricată în URSS (portavion din clasa Kuznețov), denumită Riga și rebotezată, în 1990, Variag. După destrămarea URSS, în 1991, portavionul a fost scos la vânzare de Ucraina și cumpărată de China în 1998.

Primul portavion comandat în cadrul Forței de suprafață a Armatei Populare de Eliberare a Armatei de Eliberare a Poporului, a fost clasificat inițial ca navă de antrenament, menită să permită marinei să experimenteze, să se antreneze și să se familiarizeze cu operațiunile portavioanelor.

Nava a fost reconstruită și pusă în funcțiune în cadrul Marinei Armatei Populare de Eliberare (PLAN) sub numele de Liaoning la 25 septembrie 2012. Denumirea chineză a clasei sale este Type 001. În urma unor modernizări și a unor antrenamente suplimentare la sfârșitul anului 2018, presa de stat chineză a anunțat că nava va trece la un rol de luptă în 2019.

author avatar
Tudor Borcea
697 afisari

4 COMENTARII

  1. Deci din 2019, ratia de orez a unui chinez a scazut de la un pumn la o palma de cind portavionul a fost cumparat ! Sa tot traiesti !

  2. DACA INTRATI PE SITE ziare.com VA IA GREATA . NISTE ANALFABETI AGRAMATI , INCAPABILI SA SCRIE UN ARTICOL . TOTUL ESTE FURAT , COPIAT , PLAGIAT
    Ziare.com RUSINEA PRESEI SI JURNALISMULUI ROMANESC ! FALSI JURNALISTI , ANALFABETI FUNCTIONALI ESCROCI CE PUBLICA ARTICOLE COPIATE DE PE SITE-uri SI CARE AU SUTE DE CONTURI SI FAC COMENTARII LA ARTICOLELE LOR PENTRU ASI LAUDA MIZERIILE SI HARTUI SI INSULTA CITITORII CE NU SUNT DE ACORD

  3. Face si Ucraina cum facem noi stiti… Ei nu au o barca si vand portavioane la Taivan cum noi nu avem o corveta si construim corvete la Pakistan care iubeste Rusia..

  4. China este cu 50 de ani in fata cu tehnologie in comparatie cu drogatii amerlicani si pedofilii de la Bruxelles, Victorie si succes pentru China sa anexeze Taiwan cu China

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger