AcasăȘTIRI EXTERNEChina a ÎNĂSPRIT condiţiile pentru Taiwan: decizia ce scoate din sărite SUA!

China a ÎNĂSPRIT condiţiile pentru Taiwan: decizia ce scoate din sărite SUA!

China trimite avioane pe cerul Taiwanului. Taipei se pregătește de „scenariul Ucraina” / Foto: Facebook

China şi-a retras cuvântul dat. Beijingul a retras o promisiune de a nu trimite trupe sau personal administrativ în Taiwan după ce va lua insula înapoi.

Vorbim de decizia preşedintelui Xi Jinping de a acorda mai puţină autonomie decât a sugerat anterior.

Cartea albă, o ameninţare pentru Taiwan

Cartea albă intitulată „Chestiunea Taiwanului şi reunificarea Chinei în noua eră” este publicată după mai multe zile de exerciţii militare chineze fără precedent în apropierea insulei, pe care Beijingul o revendică drept teritoriu propriu, în semn de protest faţă de vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor SUA Nancy Pelosi săptămâna trecută.

„Noua eră” este un termen asociat în mod obişnuit cu conducerea lui Xi.

Îşi „retrage” China promisiunea de autonomie?

Promisiunea de autonomie, făcută Taiwanului, nu mai apare în cea mai recentă carte albă. China ar oferi o oarecare autonomie Taiwanului guvernat democratic pentru a-şi păstra parţial sistemele social şi politic.

Taiwanul respinge pretenţiile de suveranitate ale Chinei, afirmând că populaţia insulei ar trebui să-şi decidă propriul viitor şi promite să-şi apere democraţia.

author avatar
Andrei Ștefan
984 afisari

12 COMENTARII

  1. Aceleasi intrigi ale amerlocilor ca la Ucraina , si culmea amerlocii declanseaza razboaie fratricide , unde se vorbeste aceeasi limba sau aproape , de vizita alcoolistei Babet in Coreea de Sud nimic ?
    Pacat .

  2. Democratia este un cuvant cu multe intelesuri. Din pacate apararea ‘democratiei’ nu mai inseamna apararea libertatii sau drepturile omului

    • Voi postacilor , mucles , ca odata da ordin SSassul si va incorporeaza si ajungeti Ucraina 2

      Slava USA , sa dea ordin Biden lui Kalus si Gheneralului idiot sa inceapa distractia si la voi

  3. democratia este dictatura banilor, a hotilor si mafiotilor din tarile care jefuiesc si asupresc tarile sarace ale lumii. Omenirea e sub papucul americi si gasca!

  4. Ha ha ha…vezi ce este in HongKong acum…..si urmeaza Koreea de Nord…Cei care vorbiti aiurea de Taiwan sa va ganditi bine de tot nu mai veniti cu propaganda kominternista.Niciodata comunistii nu au avut drepturi asupra insulei si daca vor sa intinda coarda se vor praji asa de tare de le trece cheful.De 70deani tot mananca rumega acelasi subiect….degeaba…vorbe goale…bulshit.

  5. Una e autonomia (dar in cadrul Chinei) pe care taiwanezii au tot avut-o pana acum, si alta e ca tu tara mama China sa accepti ca zona autonoma din interiorul tarii tale sa se alieze militar cu un inamic si sa declare ca nu (mai) face parte din China.

  6. Exista tratatele de dupa razboi, situatia Taiwanului e clara, apartine Chinei, lucru consimtit si de americani la vremea respectiva. Insa cum americanii isi schimba fesul dupa cum le este interesul…

    • ” Scopul USA este de a slabi puterea tarilor ce incearca sa se ridicea deasupra Americii ” Au spus-o chiar ei , incepand cu Rusia

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger