AcasăȘTIRI EXTERNEChicago, capitala șobolanilor

Chicago, capitala șobolanilor

Un titlu pe care niciun oraș nu îl dorește, însă Chicago(a treia metropolă ca mărime din SUA) rămâne pe locul 1 pentru al șaselea an consecutiv pe lista Orkin, un serviciu de combatere a rozătoarelor.

Photo Taken In Germany Frankfurt Am Main

Pe următoarele locuri ale clasamentului Orkin se găsesc Los Angeles, New York, Washington, DC, San Francisco, Detroit, Philadelphia, Baltimore, Denver și Minneapolis. „Rozătoarele sunt adevărați experți în procurarea de hrană și adăpost. Proprietățile rezidențiale oferă habitatul ideal pentru șobolani și, odată stabiliți, sunt capabili să se reproducă rapid și în cantități mari”, a declarat pentru CNN Ben Hottel, reprezentantul companiei de deratizare. Chicago a pornit războiul împotriva șobolanilor încă din 2016 – locuitorii au fost încurajați chiar să adopte pisici – însă departamentele de salubritate au fost copleșite de o invazie fără precedent în regiunile metropolitane în perioada 1 septembrie 2019 – 31 august 2020.

Și Orkin avertizează că înmulțirea șobolanilor „va continua să crească” pe măsură ce lunile devin mai reci. De asemenea, pandemia de coronavirus le-a schimbat comportamentul într-un unul “neobișnuit sau agresiv” – închiderea restaurantelor a obligat rozătoarele să găsească noi surse de hrană. Prezența acestor dăunători a devenit atât de „relevantă”, încât Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au emis ghiduri pentru populația din Chicago cu privire la modalitățile de a ține șobolanii și șoarecii în afara caselor și a afacerilor. Rozătoarele sunt capabile să contamineze alimentele prin agenți patogeni care pot provoca intoxicații alimentare sau Leptospiroză. De asemenea, pot răspândi boli precum Hantavirus( viruși cu sindrom pulmonar și renal)  în special în vestul Statelor Unite.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
393 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger