AcasăȘTIRI EXTERNE„Chiar nu mă aşteptam la asta”. Străzile din Madrid, „invadate” de turme...

„Chiar nu mă aşteptam la asta”. Străzile din Madrid, „invadate” de turme de oi – VIDEO

sursa foto: Teresa Reyna/X (Twitter)

Imagini inedite au fost surprinse duminică pe străzile capitalei spaniole Madrid. Turme de oi au „cucerit” străzile din centrul orașului, sub privirile localnicilor și mai ales ale turiștilor, care s-au grăbit să facă poze.

Behăitul oilor a înlocuit claxoanele maşinilor pe străzile Madridului, duminică, zi în care păstorii şi-au mânat turmele prin centrul oraşului, urmând vechile rute către păşunile de iarnă, transmite Reuters, conform Agerpres.

Eveniment anual

Acest eveniment anual a fost reluat în 1994, în cadrul Fiesta de la Trashumancia din capitala Spaniei. Totul după ce, menționează sursa citată, parlamentul spaniol a recunoscut rutele tradiţionale de transhumanţă utilizate de păstori pentru turmele lor.

Odată, aceste rute treceau printr-o zonă rurală liniştită. Doar că duminică ciobanii, mulţi dintre ei purtând haine tradiţionale, s-au văzut nevoiţi să traverseze unele dintre cele mai aglomerate zone ale oraşului, inclusiv Puerta del Sol – una dintre principalele pieţe din Madrid.

Studentă: „Chiar nu mă aşteptam la asta în oraş”

Lesne de înțeles, momentul nu a trecut neobservat, mai ales de către turiștii aflați în capitala spaniolă. Astfel că oamenii – atât din rândul localnicilor, cât și al turiștilor – au făcut fotografii cu oile care purtau clopoţei la gât.

O studentă din Mallorca a mărturisit că imaginile i-au iscat nostalgii, pentru că i-au amintit de satul natal. „Chiar nu mă aşteptam la asta în oraş, în capitală. Îmi aminteşte de satul meu”, a declarat Ana Sar, studentă din Mallorca.

„Este uimitor”, a spus Sandra Van Arkelem, în vârstă de 57 de ani, din Olanda. „Atât de mulţi oameni se strâng laolaltă şi se bucură de asta”, a povestit femeia, conform sursei citate.


author avatar
Andrei Coman