AcasăȘTIRI EXTERNECharlie Hebdo nu s-a învățat minte: publică iar caricaturile cu profetul Mahomed!

Charlie Hebdo nu s-a învățat minte: publică iar caricaturile cu profetul Mahomed!

Odată cu deschiderea procesului atentatului din 7 ianuarie 2015, Charlie Hebdo republică „celebrele” cu Mahomed, care au făcut ca publicația satirică să devine ținta atacurilor jihadiștilor.

“Nu ne vom supune niciodată. Nu vom renunța niciodată”, a declarat Laurent Sourisseau, desenator cunoscut sub numele de Riss, directorul ziarului. Aceste douăsprezece caricature, publicate inițial de cotidianul danez Jyllands-Posten în 2005, apoi de Charlie Hebdo în 2006, arătau profetul purtând o bombă în locul unui turban sau ca un personaj înarmat cu un cuțit flancat de două femei voalate de negru. Reprezentarea profeților este strict interzisă de islamul sunnit, iar ridiculizarea sau insultarea lui Mahomed este văzută în mod tradițional ca fiind pedepsită cu moartea.

La mai bine de cinci ani le la crimele care au marcat ]nceputul valului terrorist care a lăsat 258 de morți în Franța, se deschide astăzi la Paris un proces fără precedent pentru a judeca 14 inculpați, toți acuzați că sunt legați de autorii acestor crime. Sunt prevăzute 49 de zile de audieri, din 2 septembrie până pe 10 noiembrie, în fața completului de cinci judecători.În ianuarie 2015, frații Kouachi, care frecventau de mai mulți ani cercurile jihadiste, au atacat redacția Charlie Hebdo, din Paris, ucigând 12 persoane, printre care cunoscuții caricaturiști Cabu și Wolinski. Cei doi atentatori au fost lichidați ulterior de forțele special, împreună cu Amedy Coulibaly, infractor radicalizat în închisoare.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
441 afisari

3 COMENTARII

  1. In numele libertatii presei, dreptului la libera exprimare….bla…bla… Fara discernamant, total aiurea. Daca Dumnezeul in care ei cred ar fi caricaturizat, (daca au vreun Dumnezeu !?) cum ar reactiona oare !? Este adevarat nu prin actiuni teroriste, dar de ce ii irita fara nici un sens ?! Vor sa para zmei ?

  2. Macroul i-a uitat de la imparteala din buget pentru a face ciocul mic.Sa nu se mai dea bun,sa intrebe expertii de la Bukale.

  3. Foarte bine…. măcar așa protestăm față de islamizarea Europei…aici în România situația gravă a e cu tiganiada…avem ciorile noastre…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger