AcasăȘTIRI EXTERNE"Charlie Hebdo" a născut un nou scandal între Turcia şi Franţa. De...

„Charlie Hebdo” a născut un nou scandal între Turcia şi Franţa. De ce colaboratorii de la Istanbul ai revistei riscă 4 ani de închisoare (FOTO+VIDEO)

Erdogan"Charlie Hebdo" a născut un nou scandal între Turcia şi Franţa. De ce colaboratorii de la Istanbul ai revistei riscă 4 ani de închisoare

Un procuror turc a cerut vineri pedepse de până la patru ani de închisoare împotriva a patru colaboratori ai săptămânalului satiric francez „Charlie Hebdo” pe care îi acuză că l-au „insultat” pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan într-o caricatură publicată anul trecut.

L-au înfăţişat pe Erdogan în chiloţi

Caricatura de pe coperta revistei franceze îl arată pe Erdogan îmbrăcat în lenjerie albă, aşezat într-un fotoliu, ţinând într-o mână ceea ce pare o fi o doză de băutură şi cu cealaltă ridicând la spate vălul unei femei care strigă „Ooooh! Profetul!„.

Cei patru colaboratori puşi sub acuzare sunt caricaturista Alice Petit şi trei responsabili ai celebrului săptămânal, Gérard Biard, Julien Sérignac şi Laurent Sourisseau, cunoscut sub numele Riss.

Turcii au considerat desenul „vulgar, obscen şi dezonorant”

Procurorul turc consideră că această caricatură „nu se încadrează în niciun fel în cadrul libertăţii de exprimare sau a presei”, calificând desenul de presă ca „vulgar, obscen şi dezonorant”.

Preşedintele Erdogan a denunţat un „atac ticălos” comis de nişte „nemernici”.

charlie-hebdo-erdogan
Caricatura de pe coperta revistei franceze îl arată pe Erdogan îmbrăcat în lenjerie albă aşezat într un fotoliu ţinând într o mână ceea ce pare o fi o doză de băutură şi cu cealaltă ridicând la spate vălul unei femei care strigă Ooooh Profetul

Acest scandal a venit în contextul unei crize diplomatice între Turcia şi Franţa, Recep Tayyip Erdogan acuzându-l în special pe omologul său francez, Emmanuel Macron, de „islamofobie” pentru că a apărat dreptul de a-l caricaturiza pe profetul Mahomed.

 

author avatar
Andrei Ștefan
260 afisari

3 COMENTARII

  1. Aia de la charlie hebdo nu fac glume ci instiga la probl.Sa va uitati la marile deomcratii sa vedeti ca pt. insultarea guv.prim.min, saua apreș,sau regilor se face pușcarie in UE,DANEMARCA,OLANDA,MAREA BRITANIE,GERMANIA,ITALIA,FRANTA!!SPANIA! Sau cind va convine voua injurati,demonizati șefi de state și guvern,iar ăia de executa ordinele ocultei nu pot și nu e voie sa fie insultați!? Ca de exemplu senilul Robinette bideu.sau kaaka maka kabala

  2. Sa respecte mamele și religiile in rest pot rade de toate caricaturile. Ce sultanu nu are chiloti e faraon sa nu razi de el?

  3. Si – o ia in cap ca Putin se crede zeu. Sa nu uitam ca si zeii isi mancau bataie de ex Prometeu a fost pedepsit de Zeus pt nelegiuirea de a colabora cu oamenii dus pe un munte si batut in piroane cristic. Un vultur urias era dus de Zeus zilnic pt a ciupi puțin cate puțin din ficatii lui Prometeu. Semizeul Ahile, eroul troian homerian a fost inimerit de domnul Paris in calcâie cubo săgeată pe cand vroia sa-si salveze iubita taman ca ramane nemiscat pt alt rand de 10 sageti ce ai ia viata eroului Ahile.
    Deci iata si nu erau sultani…
    Si mulți alți zei au crapat.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger