AcasăȘTIRI EXTERNECharles al III-lea, atacat cu ouă. „Această țară a fost construită pe...

Charles al III-lea, atacat cu ouă. „Această țară a fost construită pe sângele sclavilor” – VIDEO

Poliția britanică a anunțat că un bărbat a fost reținut miercuri după ce a aruncat cu ouă în direcția regelui Charles al III-lea și a reginei consoartă Camilla, în timp ce se plimbau în orașul York, din nordul Angliei.

Incidentul a avut loc în timp ce regele și soția sa intrau în York prin Micklegate Bar, o poartă medievală unde monarhii sunt întâmpinați în mod tradițional în oraș.

„Această țară a fost construită pe sângele sclavilor”

O înregistrare a televiziunilor britanice îi arată pe Charles al III-lea și pe soția sa, Camilla, pe cale să strângă mâinile mulțimii adunate pe o stradă din York, care-i aplauda, când trei ouă au zburat în direcția cuplului regal, aterizând la câțiva centimetri de ei.

Mai mulți ofițeri de poliție au putut fi văzuți luptându-se cu un bărbat pentru a-l imobiliza și aresta.

Agresorul a strigat „această țară a fost construită pe sângele sclavilor” în timp ce era reținut. „Să-ți fie rușine”, au replicat spectatorii veniți să îl întâmpine pe noul rege și pe soția sa. „God save the King”, au adăugat unii.

Charles, în vârstă de 73 de ani, și Camilla, în vârstă de 75 de ani, se află în călătorie în nordul Angliei și urmează să dezvelească miercuri o nouă statuie a reginei Elisabeta a II-a, prima de la moartea monarhului în septembrie.

author avatar
Tudor Borcea