AcasăȘTIRI EXTERNECercetătorii ruși spun că au adaptat vaccinul Sputnik V la varianta Delta

Cercetătorii ruși spun că au adaptat vaccinul Sputnik V la varianta Delta

Cercetătorii ruși spun că au adaptat vaccinul Sputnik V la varianta Delta

Cercetătorii ruși au susținut că au modificat vaccinul Sputnik V împotriva coronavirusului, astfel încât să fie mai eficient împotriva variantei Delta.

„Vaccinul rezultat este deja în frigider”, a declarat joi, 19 august, directorul Institutului Gamaleya, Alexander Ginzburg, pentru agenția Interfax. El a spus că este prea devreme pentru a vorbi despre nivelul de eficacitate al vaccinului.

Patru vaccinuri dezvoltate de ruși

Alți producători din întreaga lume lucrează deja la modificarea vaccinului pentru a fi mai eficient împotriva variantei Delta.

În paralel, Ginzburg a preconizat utilizarea unui vaccin denumit „Sputnik light” ca vaccin de rapel pentru persoanele vaccinate de două ori cu Pfizer/BioNTech.

Potrivit autorităților, Rusia a dezvoltat până acum patru vaccinuri împotriva coronavirusului și lucrează la un al cincilea.

Vaccinul Sputnik V, care este aprobat de aproximativ 70 de țări, a fost comercializat la nivel internațional. Potrivit ministrului rus al Sănătății, Mihail Murashko, Sputnik V ar avea o rată de eficiență de 83% în cazul contaminării cu varianta Delta.

Rată mică a vaccinării în țară

Rusia, ca multe alte țări, se luptă cu varianta Delta și în prezent înregistrează aproximativ 800 de decese pe zi, scrie La Libre.

Conform cifrelor oficiale, 41,5 milioane de persoane din Rusia, sau 28,4% din populație, au fost vaccinate până acum, din care 33,5 milioane dintre ele de două ori și, prin urmare, complet (22,9%).

 

author avatar
Tudor Borcea