AcasăȘTIRI EXTERNECercetătorii din Quebec au găsit medicamentul-minune care poate lupta cu noul coronavirus!

Cercetătorii din Quebec au găsit medicamentul-minune care poate lupta cu noul coronavirus!

testeleCercetătorii din Quebec au găsit medicamentul-minune care poate lupta cu noul coronavirus!

Cercetătorii din Quebec au anunţat rezultatele testelor pe care le fac de aproximativ un an de zile.

Concluzia lor este că au descoperit un medicament-minune, care poate lupta cu eficienţă împotriva noului coronavirus.

Pilula magică se numeşte colchicină. Rezultatele studiului au arătat că acest medicament a redus riscul de deces sau spitalizare la pacienții cu COVID-19 cu 21%, comparativ cu grupul care a primit placebo.

Suntem încântați să oferim primul medicament oral din lume a carui utilizare ar putea avea un impact semnificativ asupra sănătății publice și ar putea preveni complicațiile de la COVID-19 la milioane de pacienți”, a declarat dr. Tardiff, de la Institutul de cardiologie din Montreal (ICM).

Ce este colchicina?

Colchicina este un medicament atractiv pentru a fi evaluat în studiul RECOVERY, deoarece este foarte bine tolerat, ieftin şi disponibil pe scară largă”, a declarat şi profesorul Peter Horby de la Universitatea Oxford, cercetător în cadrul studiului clinic.

În România, o cutie de 40 de comprimate de colchicină de 1 mg costă aproximativ 10 lei. Dar, atenţie! Colchicina este un medicament antiinflamator folosit adesea în cardiologie și în tratementul gutei.

Colchicina nu trebuie confundată cu clorochina, un medicament ale cărui efecte în tratarea COVID nu au fost dovedite.

Oamenii de ştiinţă din spatele studiului clinic au declarat că inflamaţia joacă un rol major în COVID-19 şi tratamentul cu dexametazonă, un alt medicament antiinflamator, a demonstrat deja că poate reduce riscul de deces în cazul celor mai grav bolnavi pacienţi.

author avatar
Andrei Ștefan
678 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger