AcasăȘTIRI EXTERNECentrala nucleară de la Zaporojie, ţinta unor rachete. Rusia şi Ucraina dau...

Centrala nucleară de la Zaporojie, ţinta unor rachete. Rusia şi Ucraina dau vina una pe alta pentru bombardamente

zaporojie-centrala-nuclearaVolodimir Zelenski a explicat cum a supravieţuit nopţii ce ar fi putut schimba cursul istoriei

Rusia bombardează centrala nucleară Zaporojie cu scopul de a o deconecta de la sistemul energetic al Ucrainei, a acuzat compania ucraineană de energie nucleară Energoatom.

De cealaltă parte, Moscova pretinde că, de fapt, ucrainenii au înscenat totul şi că ei s-ar afla în spatele bombardamentelor.

Ar fi lovit cu rachete de dispersie

Rusia acuză forțele armate ale Ucrainei că au lansat un atac cu rachete pe teritoriul centralei nucleare de la Zaporojie.

În această seară, formațiunile armate ale Ucrainei au lovit cu ajutorul unei rachete cu dispersie MLRS „Uragan” de calibru 220 mm. Când s-a apropiat de unitățile de putere, racheta a reușit să deschidă și să elibereze elemente de luptă împotriva fragmentării”, se arată în raport.

„Elementele dăunătoare au avariat clădirile administrative și teritoriul adiacent al unității de depozitare. Este important de menționat că de la locul căderii focoaselor de fragmentare și motorul de rachetă în sine până la unitatea de putere de funcționare nu este mai mare de 400 de metri”, a spus administrația.

Unul dintre reactoare, oprit

Unul dintre reactoarele centralei nucleare Zaporojie din Ucraina, aflate sub controlul forțelor ruse, a fost oprit, anunțase sâmbătă compania ucraineană de energie atomică.

Șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) și-a exprimat sâmbătă îngrijorarea serioasă cu privire la bombardamentul de vineri de la centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, declarând că acțiunea arată riscul unui dezastru nuclear.

author avatar
Andrei Ștefan
250 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger