AcasăȘTIRI EXTERNECelebrul magician David Copperfield, acuzat de mai multe femei de comportament sexual...

Celebrul magician David Copperfield, acuzat de mai multe femei de comportament sexual neadecvat

sursa foto: The Yorkshire Lass/X

Numele cunoscutului iluzionist american David Copperfield revine în atenție, dar nu „grație” unei magii din rândul celor care l-au făcut celebru în lumea întreagă, ci ca urmare a unor acuzații grave ce i se aduc de către mai multe femei.

Celebrul iluzionist american David Copperfield – în vârstă de 67 de ani – a fost acuzat de violenţă sexuală de către şaisprezece femei. Unele dintre ele erau minore la momentul evenimentelor pe care le reclamă, a relatat miercuri ziarul britanic The Guardian.

Trei dintre femei susţin că magicianul le-a drogat înainte de a întreţine relaţii sexuale, la care ele consideră că nu au fost în măsură să îşi dea consimţământul.

Ediţia americană a cotidianului britanic susţine că a vorbit cu peste 100 de persoane şi că a consultat dosare ale poliţiei şi ale tribunalelor în cursul anchetei sale. Care acoperă o perioadă cuprinsă între sfârşitul anilor 1980 şi 2014.

Ce spun avocații celebrului iluzionist

Întrebat despre afirmații, celebrul magician a negat orice fel de abatere. Avocaţii lui David Copperfield au precizat pentru ziar că al lor client „nu s-a comportat niciodată în mod nepotrivit cu nimeni, cu atât mai puţin cu cineva minor”.

În 2018, el a fost acuzat de agresiune sexuală de către fostul model american Brittney Lewis. Lewis, care a vorbit, de asemenea, cu ziarul, susţine că a fost drogată şi agresată sexual cu trei decenii mai devreme, când era minoră.

Alte femei intervievate de The Guardian l-au acuzat pe magician că le-a atins pe scenă în timpul spectacolelor sale. O alta, sub pseudonim, a spus că l-a întâlnit pe Copperfield când avea 15 ani.

În anii următori, a spus ea, acesta o suna noaptea târziu şi îi trimitea cadouri. Când avea 18 ani, au avut o relaţie sexuală consensuală, a spus ea.

Avocaţii lui Copperfield au declarat pentru ziar că cei doi au avut o relaţie legală şi consensuală care a durat patru ani şi că magicianul „neagă cu fermitate orice idee de ademenire sau altă conduită necorespunzătoare”.

author avatar
Andrei Coman