AcasăȘTIRI EXTERNECelebrul cântăreț Andrea Bocelli a răbufnit. „Să refuzăm să respectăm această regulă”

Celebrul cântăreț Andrea Bocelli a răbufnit. „Să refuzăm să respectăm această regulă”

Celebrul cântăreț de operă Andrea Bocelli este profund indignat de măsurile pe care autoritățile italiene le-au luat împotriva răspândirii noului coronavirus.

El a spus că se simte „umilit și jignit” în propria țară.

Andrea Bocelli a recunoscut, de asemenea, că a încălcat regulile și a crezut că gravitatea pandemiei fusese exagerată.

Reamintim că în perioada stării de urgență impusă în Italia în urmă cu trei luni, celebrul cântăreț de operă devenise un simbol al unității naționale

În Duminica Paștilor, Bocelli a cântat singur la o catedrală din Milano, într-un spectacol transmis în direct, numit Music for Hope.

Artistul a vorbit despre restricțiile impuse de pandemie la o conferință în Senatul Italiei la care au participat politicieni din opoziție.

„Nu credeam că este corect sau sănătos să stau acasă la vârsta mea”

Bocelli, care are 61 de ani, a spus că nu a respectat regulile de blocare „pentru că nu credeam că este corect sau sănătos să stau acasă la vârsta mea”.

El a adăugat: „Nu am putut ieși din casă chiar dacă nu am comis nicio crimă. Am o anumită vârstă și am nevoie de soare și vitamina D”.

Surprinzător, Bocelli a afirmat, de asemenea, că și alți cetățeni ar trebui să „refuze să respecte regulile”.

„Deci, pentru ce era tot acest simț al gravității? Să refuzăm să respectăm această regulă. Să citim cărți, să ne mișcăm, să ne cunoaștem, să vorbim, să dialogăm”, a mai spus Bocelli

Bocelli, care are doi trei copii, a criticat, de asemenea, decizia guvernului italian de a redeschide școlile.

„Am o fiică în vârstă de opt ani și este de neconceput că acești copii vor trebui să meargă la școală împărțiți de o bucată de plexiglas și ascunși în spatele unei măști. Este de neconceput ca școlile să fie închise atât de repede și cu aceeași viteză să fie redeschise cluburile de noapte, unde tinerii nu merg să învețe, ci să-și disperseze creierul”, a spus el.

În urmă cu câteva zile, guvernul italian a luat decizia ca toți cetățenii să poarte mască pe transportul public și în magazine, iar distanța socială a unui metru este necesară în spațiile publice, potrivit cancan.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu