AcasăȘTIRI EXTERNECelebră jurnalistă Al-Jazeera, ÎMPUȘCATĂ ÎN FAȚĂ de armata israeliană / „O crimă...

Celebră jurnalistă Al-Jazeera, ÎMPUȘCATĂ ÎN FAȚĂ de armata israeliană / „O crimă cu sânge rece” – VIDEO

Celebră jurnalistă Al-Jazeera, ÎMPUȘCATĂ ÎN FAȚĂ de armata israeliană / „O crimă cu sânge rece”

Shireen Abu Akleh, una dintre cele mai cunoscute jurnaliste care lucra pentru canalul de limbă arabă Al-Jazeera, a fost ucisă miercuri dimineață de un tir al armatei israeliene în timp ce acoperea confruntările din zona orașului palestinian Jenin din Cisiordania ocupată.

Ministerul palestinian al Sănătății și Al-Jazeera au anunțat că femeia a fost ucisă de focurile armatei israeliene în timpul confruntărilor din Jenin, un bastion al facțiunilor armate palestiniene din nordul Cisiordaniei.

Al-Jazeera: „O crimă cu sânge rece”

Potrivit canalului din Qatar, jurnalista a fost ucisă „cu sânge rece” de către forțele israeliene. „În ceea ce este în mod clar o crimă, încălcând legile și normele internaționale, forțele de ocupație israeliene au ucis-o cu sânge rece pe corespondenta Al Jazeera în Palestina, Shireen Abu Akleh, după ce a fost împușcată cu muniție reală în această dimineață”, a declarat Al Jazeera într-un comunicat, informează France 24.

Ministrul adjunct de externe din Qatar, Lolwah Al Khater, a declarat într-un mesaj pe Twitter că jurnalista a fost împușcată în față de forțele israeliene. „Ocupația israeliană a ucis-o pe jurnalista Al Jazeera, Shireen Abu Akleh, împușcând-o în față în timp ce purta o jachetă de presă și o cască. Ea relata atacul lor în tabăra de refugiați din Jenin. Acest terorism de stat israelian trebuie să înceteze, sprijinul necondiționat pentru Israel trebuie să înceteze”, a scris ea.

Palestiniană și creștină

Palestiniană, creștină și în vârstă de 50 de ani, Shireen Abu Akleh a lucrat la „Vocea Palestinei”, la Radio Monte Carlo, înainte de a se alătura Al-Jazeera, unde a devenit cunoscută în tot Orientul Mijlociu pentru reportajele sale despre conflictul israeliano-palestinian.

Un alt jurnalist a fost rănit în confruntări, au declarat surse spitalicești și un fotograf AFP. Acest deces survine la aproape un an de la distrugerea Turnului Jalaa, unde se aflau birourile canalului qatarez din Fâșia Gaza, în timpul unui atac aerian israelian în plin război între mișcarea islamistă palestiniană Hamas și statul evreu.

Israel denunță activități teroriste în Jenin

Armata israeliană a precizat într-un comunicat că a desfășurat operațiuni în tabăra palestiniană din Jenin și în alte zone din Cisiordania în ultimele ore pentru a „prinde suspecți de terorism”. „În timpul acestor activități antiteroriste în tabăra palestiniană din Jenin, zeci de palestinieni înarmați au deschis focul și au aruncat cu obiecte explozive asupra forțelor israeliene, amenințându-le viața. Soldații au ripostat. Unele persoane au fost lovite”, a declarat armata israeliană.

„Armata investighează aceste evenimente și ia în considerare posibilitatea ca jurnaliștii să fi fost loviți de oameni înarmați palestinieni”, a adăugat comunicatul.

Începând cu 22 martie 2022, Israelul a fost ținta unei serii de atacuri care s-au soldat cu cel puțin 18 morți. Două dintre aceste atacuri au fost comise de arabi israelieni, iar patru de palestinieni, inclusiv trei tineri din Jenin, unde armata israeliană și-a intensificat operațiunile în ultimele săptămâni.

author avatar
Tudor Borcea
1.351 afisari

7 COMENTARII

    • Toti handicapatii nu mai stiu altceva decat nucleara in sus, nucleara in jos.
      Bou retardat , nucleara este la Israel nu la islamisti.
      Mai bine ramai la manele .

      • S-au inspirat de la cel mai mare nuclearist: Gâdea, ăla-i toată seara cu nucleara-n gura !

      • Itzik, uita-te in oglinda ca sa-ti vezi coarnele! Pai nu voi ii acuzati pe iranieni ca sunt pe cale sa se doteze cu arma nucleara? Spre deosebire de tine, care habar nu ai de capul tau, Nelu anticipeaza foarte ce se va intampla cu Israelul.

  1. Nimeni nu intervene pentru crimele comise de israel in Palestina ,pentru NATO este important nazistii din ucraina si drogatul Jeglensky dar as vrea sa vad cum intervene impotriva crimelor comise de Ovrei

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger