AcasăȘTIRI EXTERNECel mai temut traficant de droguri acuză justiția americană. „El Chapo” cere...

Cel mai temut traficant de droguri acuză justiția americană. „El Chapo” cere să i se anuleze condamnarea – VIDEO

Cel mai temut traficant de droguri acuză justiția americană. „El Chapo” cere să i se anuleze condamnarea / Foto: printscreen

Traficantul de droguri mexican „El Chapo” cere instanței americane să îi anuleze condamnarea. Joaquin Guzman, pe numele său real, a fost condamnat la închisoare pe viață în 2019 pentru rolul său în fruntea cartelului Sinaloa. El consideră că i-a fost „refuzat dreptul la un avocat”.

 

Susținând că i s-a „refuzat dreptul la un avocat”, Guzman solicită, de asemenea, „un nou proces sau programarea unei audieri a martorilor”, potrivit unui document judiciar semnat de el la 6 septembrie și care a fost făcut public de o instanță la jumătatea lunii octombrie.

Droguri, arme de foc, spălare de bani

El Chapo îl acuză pe avocatul său de la acea vreme că a fost „ineficient” în asistența sa juridică prin faptul că nu a solicitat o analiză prealabilă a documentelor furnizate de Mexic pentru a susține o cerere de extrădare din partea SUA.

Autoritățile mexicane i-au permis astfel să fie judecat în Brooklyn, și nu în Texas sau California, așa cum se menționa în cererea de extrădare, potrivit lui Guzman. Această omisiune i-a adus prejudicii și l-a împiedicat să prezinte un caz adecvat pentru a contesta termenii extrădării sale, se arată în document, susținând că lui El Chapo i-a fost refuzat un „proces echitabil”.

Considerat până la arestarea sa drept cel mai puternic traficant de droguri din lume, Guzman a fost condamnat în iulie 2019 pentru trafic de droguri de amploare între Mexic și Statele Unite, precum și pentru utilizarea ilegală a unei arme de foc și spălare de bani. El a fost condamnat la închisoare pe viață, cu o pedeapsă suplimentară simbolică de 30 de ani pentru utilizarea de arme automate.

Guzman a făcut anterior apel la condamnarea sa, dar cererea sa a fost respinsă, iar sentința a fost menținută în ianuarie de către procurorul federal din Brooklyn, New York.

„El Chapo”, în vârstă de 65 de ani, cunoscut pentru evadarea sa spectaculoasă dintr-o închisoare mexicană printr-un tunel în 2015, este deținut în închisoarea de maximă securitate Florence din Colorado, SUA, scrie Le Monde.

Soția sa, Emma Coronel Aispuro, a fost condamnată la sfârșitul lunii noiembrie 2021 de către un judecător federal american la trei ani de închisoare după ce a recunoscut că a fost implicată în cartelul Sinaloa. Ea a fost arestată în februarie 2021 pe aeroportul din Washington DC.

author avatar
Tudor Borcea
526 afisari

7 COMENTARII

    • e invers:
      judecatorii trageau prafuri,
      le e teama.
      („eyes wide shut” descrie asa ceva)

    • pt. ca e „furnizor”;
      biden e doar „consumator”
      (ala micu trage coca;
      tac-su prezidentu trage de la big-pharma,
      fara folos)

  1. Drogurile sînt apanajul serviciilor.
    „Sean Penn interviews El Chapo for Rolling Stone, then aids in his capture. If you believe this, your
    brain needs to be rewired. To start with, the entire El Chapo story is fake from the first word. He is
    just an actor, like Penn, Castro, etc. There is no Sinaloa Cartel, no Medellin, no drug lords, none of
    that garbage. It is all a cover story. To cover what? To cover the fact that the drug trade is run by your
    own government, and that of Mexico, Colombia, etc.”

  2. Bai Chapo Guzman, bai pakaliciule pitikot, acum esti un nimic si asa vei ramane pana dai coltul in acel Maximum Security Facility din Florence, Colorado, USA !! Acolo sa putrezesti, bai kanibalule ordinar, cand omorai oameni in Mexicul stat esuat iti placea, bai ratatule !! Vezi ca toti partenerii tai de crima deja au dat iama in toti banii tai ascunsi stii tu pe unde, deja s-a cam dus tot malaiul, si nevasta-ta o sa trebuiasca sa se cam re-profileze dupa ce iese afara 🙂 And don`t forget to suck a dick, or two 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger