AcasăȘTIRI EXTERNECel mai scurt zbor din lume operat cu Airbus A380

Cel mai scurt zbor din lume operat cu Airbus A380

airbusCel mai scurt zbor din lume operat cu Airbus A380

Airbus A380 este proiectat pentru zborul pe distanțe lungi, datorită dimensiunilor sale. Dar, în noiembrie 2021, Singapore Airlines va lansa un super-jumbo pe distanțe scurte, călătoria durând doar 60 de minute.

Cei care zboară pe ruta Singapore la Kuala Lumpur, Malaezia, vor avea parte de cel mai scurt zbor de pasageri cu un A380 în serviciu, potrivit CNN.

Singapore Airlines a confirmat către CNN Travel că A380 va fi, de asemenea, implementat „ad hoc” pe rutele de zbor Singapore și Kuala Lumpur de trei ori pe săptămână, în perioada 4 noiembrie – 2 decembrie 2021. De asemenea, A380 va zbura pe această rută cu Singapore Airlines de patru ori pe săptămână în perioada 5 noiembrie – 3 decembrie.

Revenirea super-jumbo-ului

De asemenea, compania aeriană Singapore a anunțat recent planurile de a restabili A380-urile la sol pe anumite zboruri dus-întors de la Singapore la Londra de la mijlocul lunii noiembrie. Un purtător de cuvânt al companiei Singapore Airlines a declarat că zborurile A380 din Kuala Lumpur sunt programate „pentru cerințele operaționale”.

Singapore Airlines nu este singura companie aeriană care operează zboruri unice cu super-jumbo pe distanțe scurte în această toamnă.

De la începutul lunii noiembrie 2021, British Airways va trimite A380-uri din Londra către destinații europene, o mișcare despre care compania aeriană a spus că „va permite familiarizarea echipajului” înainte de revenirea superjumbo-ului la serviciul transatlantic.

author avatar
Andreea Vlad