AcasăȘTIRI EXTERNECel mai periculos clan mafiot din Italia se rupe: peste 100 de...

Cel mai periculos clan mafiot din Italia se rupe: peste 100 de membri ‘Ndrangheta reținuți

'NdranghetaCel mai periculos clan mafiot din Italia se rupe: peste 100 de membri 'Ndrangheta reținuți

Cel mai de temut clan mafiot din Italia, ‘Ndrangheta, este pus din nou la zid de justiția italiană. Peste 100 de membri ai organizaţiei criminale au fost arestați în raiduri coordonate în mai multe locuri din ţară, au anunţat marţi autorităţile.

Poliţia italiană a precizat într-o postare pe Twitter că raidurile au avut loc în Reggio Calabria, Milano, Florenţa şi Livorno.

Lockdownul național de anul trecut nu a încetinit afacerile clanului ‘Ndrangheta din Gioia Tauro, Calabria. Le-a înmulțit, scrie La Repubblica. În ultimele luni, criminaliștii au confiscat o tonă de cocaină care provenea din America de Sud. Nu numai în Calabria, ci și în portul Livorno. Luni seară au fost lansate numeroase raiduri împotriva temutului clan mafiot: în Reggio Calabria, Florența și Milano. Au fost efectuate 104 arestări.

Organizația criminală se mișcă în același mod în diferitele părți ale teritoriul, chiar și acolo unde membrii săi stau ascunși.

Operațiune majoră anti-‘Ndrangheta

Poate este un semn că până și puternica ‘Ndrangheta are de-a face cu operatori economici care denunță neregulile, cu martori care rup tăcerea și dezvăluie infiltrarea mafiei în societate și în cadrul structurilor locale. Dar există într-adevăr multe extorcări descoperite de anchetatorii din Reggio Calabria, Milano, Florența și Livorno, într-o amplă operațiune orchestrată de Fausto Lamparelli.

Cei 104 de suspecți sunt acuzaţi, printre altele, de extorsiune, trafic de droguri şi asociere cu mafia. Acestor acuzații li se adaugă infracțiunile de conspirație, spălare de bani, înregistrări fictive ale averilor, cămătă, faliment fraudulos, fraudă fiscală, corupție și chiar facturare falsă.

Firmele „de hârtie” sunt acum mașinile de spălat bani preferate de nașii mafiei, pentru a curăța milioane de bani murdari. Cercetările au dus și la sechestre pe firme și proprietăți.

author avatar
Andreea Vlad
549 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger