AcasăȘTIRI EXTERNECel mai mare secret al lui Mark Zuckerberg va fi dezvăluit

Cel mai mare secret al lui Mark Zuckerberg va fi dezvăluit

Cel mai mare secret al lui Mark Zuckerberg va fi dezvăluit

Gigantul rețelelor de socializare Facebook Inc (FB.O) intenționează să-și schimbe numele , săptămâna viitoare, potrivit unei surse cu cunoștințe directe asupra acestui subiect.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, intenționează să vorbească despre schimbarea numelui la conferința anuală Connect a companiei din 28 octombrie, dar noua denumire ar putea fi dezvăluită mai devreme, scrie The Verge.

Rebranding pe fondul scandalurilor

Deocamdată, Facebook a spus că nu comentează „zvonuri sau speculații”. Vestea vine într-un moment în care compania se confruntă cu o supraveghere tot mai mare din partea guvernului SUA asupra practicilor sale comerciale. Parlamentari democrați și republicani au criticat constant compania, ilustrând furia din ce în ce mai mare în Congres împotriva Facebook.

Rebranding-ul ar poziționa aplicația de socializare Facebook ca unul dintre multele produse ale unei companii-mamă, care va supraveghea și grupuri precum Instagram, WhatsApp, Oculus și multe altele, a adăugat raportul Verge.

„Metaversul”, noua strategie

Nu este neobișnuit în Silicon Valley ca companiile să își schimbe numele în timp ce încearcă să își extindă serviciile. Google a înființat Alphabet Inc (GOOGL.O) ca o companie holding în 2015 pentru a se extinde dincolo de activitatea sa de cercetare și publicitate, pentru a superviza diverse alte companii.

Rebrandingul va reflecta, de asemenea, concentrarea Facebook pe construirea așa-numitului metavers, o lume online în care oamenii pot folosi diferite dispozitive pentru a se deplasa și a comunica într-un mediu virtual.

Facebook a investit puternic în realitate virtuală (VR) și realitate augmentată (AR) și intenționează să își conecteze aproape trei miliarde de utilizatori prin intermediul mai multor dispozitive și aplicații.

Horizon, un posibil nume?

De asemenea, compania a anunțat marți că intenționează să creeze 10.000 de locuri de muncă în Uniunea Europeană în următorii cinci ani pentru a contribui la construirea metaversului.

Zuckerberg vorbește despre metavers încă din iulie, iar cuvântul, inventat pentru prima dată într-un roman distopic cu trei decenii în urmă, a fost menționat și de alte companii de tehnologie precum Microsoft, scrie Reuters.

Un posibil nume ar putea avea ceva de-a face cu Horizon, numele versiunii VR a Facebook-meet-Roblox pe care compania o dezvoltă în ultimii ani.

author avatar
Tudor Borcea
274 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger