AcasăȘTIRI EXTERNECel mai mare premiu loto din istorie: 2 miliarde de dolari. Cine...

Cel mai mare premiu loto din istorie: 2 miliarde de dolari. Cine e norocosul și unde s-a jucat biletul

lotoCel mai mare premiu loto din istorie: 2 miliarde de dolari. Cine e norocosul și unde s-a jucat biletul

Un jucător la loteria din Statele Unite a câștigat două miliarde de dolari. Marele premiu a început de la 20 de milioane de dolari și nu mai fusese câștigat de trei luni.

Loteria a anunțat că biletul câștigător – care a nimerit toate cele cinci numere plus Powerball – a fost vândut în California, scrie The State.

Biletul norocos a fost jucat în California

O altă persoană norocoasă din Florida a câștigat un premiu în bani de 2 milioane de dolari pentru că a nimerit cinci numere, plus selectarea Power Play.

Alte douăzeci și două de persoane din 16 state au câștigat câte 1 milion de dolari.

În cazul în care câștigătorul optează pentru plata în numerar, va primi o sumă estimată la 997,6 milioane de dolari. Dacă vrea să îi primească pe toți, îi va încasa în plăți anuale pe 29 de ani.

Doar patru jackpoturi anterioare au depășit 1 miliard de dolari, dar niciunul dintre acestea nu se apropie de premiul actual, care a început cu 20 de milioane de dolari pe 6 august și care, de-a lungul a trei luni fără câștiguri, a crescut din ce în ce mai mult.

Precedentul record la Powerball a fost stabilit în 2016, când trei deținători de bilete din California, Florida și Tennessee au împărțit un premiu maxim de 1,59 miliarde de dolari.

author avatar
Andreea Vlad
233 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger