AcasăȘTIRI EXTERNECel mai mare exercițiu naval și amfibiu al SUA, de după Războiul...

Cel mai mare exercițiu naval și amfibiu al SUA, de după Războiul Rece

Cel mai mare exercițiu naval și amfibiu al SUA, de după Războiul Rece

Exercițiul va avea ca scop să testeze cum vor lupta Forțele Navale și Infanteria Marină într-un conflict, care va avea loc pe distanțe vaste. Navele participante la exercițiu vor fi desfășurate în Oceanul Atlantic și Oceanul Pacific.

LSE 2021 (Large Scale Exercise 2021) este planificat să se desfășoare în perioada 3 – 16 august și va fi bazat pe un scenariu de nivel  global. USS Mount Whitney (LCC 20), nava comandant a Flotei a 6-a a SUA, și statul major al flotei au plecat din Gaeta, Italia pentru a participa la exercițiul de mare amploare LSE 2021.

Exercițiul va da participanților oportunitatea să se antreneze pe mare și uscat, prin folosirea tehnicilor și procedurilor de ultimă generație, împotriva unui adversar cu un nivel de pregătire ridicat, scrie Defense Romania.

Din mijlocul oceanului până la litoral

Viceamiralul Gene Black, comandantul Flotei a șasea americane, a declarat: „LSE îi va testa pe comandanții noștri prin întreg spectrul războiului naval, de la tactic la strategic, integrând Corpul de Infanterie Marină pentru a demonstra capacitatea de nivel mondial a flotei, în efectuarea de operații coordonate, din mijlocul oceanului până la litoral”.

LSE 2021 va demonstra flexibilitatea în cadrul operațiilor maritime distribuite, a operațiilor de bază avansate expediționare și a operațiilor litorale într-un mediu contestat, arătând adversarilor că Forțele Armate ale SUA sunt pregătite pentru un război de înalt nivel tehnologic.

Forțe interconectate

LSE 2021 va include desfășurarea a aproximativ 36 de nave, de la portavioane la submarine, a peste 50 de unități, care se vor conecta de la distanță și a unui număr nelimitat de unități simulate. Formațiunile participante vor acoperi 17 fusuri orare și vor include șase comenzi de componente navale și de infanterie marină, cinci flote ale SUA și trei forțe expeditionare de infanterie marină.

LSE 2021 este primul exercițiu naval și amfibiu pe scară largă, desfășurat de la exercițiile Ocean Venture NATO lansate în 1981, în timpul Războiului Rece.

 

author avatar
Tudor Borcea
471 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger