AcasăȘTIRI EXTERNECel mai mare asigurator din Italia, în bătălia miliardarilor

Cel mai mare asigurator din Italia, în bătălia miliardarilor

Doi miliardari italieni care contestă stăpânirea de zeci de ani a Mediobanca  asupra Assicurazioni Generali SpA
doresc ca cel mai mare asigurător din Italia să se concentreze mai mult pe managementul activelor, în timp ce își elaborează planurile înainte de o bătălie pentru control din primăvară.

Magnatul în construcții Francesco Gaetano Caltagirone și Leonardo Del Vecchio, fondatorul producătorului de ochelari Luxottica, pregătesc un plan pentru Generali pentru a-l contracara pe cel care va fi prezentat de directorul executiv Philippe Donnet pe 15 decembrie, potrivit unor surse Bloomberg.

Pe lângă stimularea managementului activelor, Caltagirone și Del Vecchio își doresc un rol mai mare în cadrul grupului pentru Banca Generali.

Cei doi își construiesc pachetul de acțiuni la Generali de luni de zile, în vederea înlăturării lui Donnet, care urmează să fie înlăturat cu restul consiliului de administrație pe 29 aprilie.

Ei își propun să-și prezinte propria listă la viitoarea AGA pentru a o contesta pe cea pregătită de Donnet și actualul consiliu susținut de Mediobanca. Susțin că Generali și-a pierdut importanța sub această conducere, rămânând în urma instituțiilor financiare rivale din UE, precum Allianz și Axa.

Împreună cu aliatul Fondazione Cassa di Risparmio di Torino, Caltagirone și Del Vecchio  dețin acum peste 15% din Generali, cu mult peste cei 12,8% ale Mediobanca.

Caltagirone, vicepreședintele Generali, s-a plâns de multă vreme de strategia asigurătorului și a refuzat să aprobe rezultatele companiei pentru 2020, o mișcare simbolică care a subliniat dezacordul său cu unii directori.

Cei doi miliardari și-au majorat, de asemenea, participațiile la Mediobanca, la peste 19% și, respectiv, 3%, potrivit datelor Bloomberg.

O confruntare este stabilită pentru ziua în care Donnet își prezintă planul strategic. El va putea indica recordul său în ceea ce privește creșterea prețului acțiunilor Generali, reducerea costurilor și impulsionarea digitalizării.

Acțiunile Generali au câștigat peste 60% de când Donnet și-a prezentat primul plan de afaceri în noiembrie 2016, comparativ cu o creștere de 30% la Allianz și 15% la Axa.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
337 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger