AcasăȘTIRI EXTERNECel mai bun prieten al omului intră în Forțele Spațiale din SUA

Cel mai bun prieten al omului intră în Forțele Spațiale din SUA

robotiCel mai bun prieten al omului intră în Forțele Spațiale din SUA

Câinii robot ar putea patrula în curând o stație a forțelor spațiale americane. Roboții cu patru picioare au efectuat recent o demonstrație de patrulare de securitate la Cape Canaveral, Florida.

US Space Force a efectuat la sfârșitul lunii trecute o demonstrație folosind vehicule terestre fără pilot (Q-UGV) cu patru picioare asemănătoare unui câine pentru patrule de securitate și alte sarcini repetitive. Demonstrația a folosit cel puțin două Vision 60 Q-UGV, sau „câini robot”, construite de Ghost Robotics.

Demonstrație uimitoare cu câini robot

Potrivit unui comunicat al Departamentului Apărării, Space Launch Delta 45 va folosi câinii robot pentru „evaluări ale daunelor și patrulare pentru a economisi ore umane semnificative”. Unitatea este responsabilă pentru toate operațiunile de lansare în spațiu de la Kennedy Space Center și Cape Canaveral.

Imaginile de la demonstrație arată personal care operează roboții cu un controler manual în interiorul unui hangar. Ghost Robotics Vision 60 Q-UGV-urile pot fi echipate cu o mare varietate de senzori optici și acustici, permițându-le să servească drept „ochi și urechi” automatizate în jurul unor instalații sensibile, cum ar fi o bază de forță spațială. Roboții pot fi operați fie autonom, fie de către un controler uman și pot chiar să răspundă la comenzi vocale, potrivit space.com.

Câinii roboți, implicați în misiuni riscante

Roboții pot servi și ca noduri de comunicații miniaturizate, purtând antene pentru a extinde rapid rețelele dincolo de infrastructura existentă sau în locații în care nu există o astfel de infrastructură.

Roboții au fost testați anterior de Forțele Aeriene ale SUA pentru sarcini de apărare perimetrală și ca parte a unui test amplu al rețelei de partajare a datelor Sistemului de management avansat al luptei (ABMS) a serviciului.

author avatar
Andreea Vlad
446 afisari

2 COMENTARII

  1. Aveti grija de complexul militaro-industrial-IKE EISENHOWER

    Adica exact ce se intampla azi cu Blackwater,Cheney,Rumsfeld,11-sept-2001 si razboaie pentru acaparat resurse
    Cine profita? Globalistii din Davos

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger