AcasăȘTIRI EXTERNECel mai bogat câine din lume își vinde o vilă cu 32...

Cel mai bogat câine din lume își vinde o vilă cu 32 de milioane de dolari

Cel mai bogat câine din lume își vinde o vilă cu 32 de milioane de dolari

Pe 3029 Brickell Avenue, într-un cartier ultra-șoc din Miami, o vilă somptuoasă de 780 de metri pătrați este de vânzare pentru 31,75 milioane de dolari (28,3 milioane de euro).

Decorată în cel mai pur stil mediteranean, această reședință luxoasă cu nouă dormitoare și opt băi este fosta proprietate a cântăreței Madonna, care a achiziționat-o în anii 1990 pentru 7,5 milioane de dolari. Dar actualul proprietar nu este cântăreț. Mai mult, nu vorbește: este un câine, pe nume Gunther VI.

Caviar, limuzine și avioane private

Acest ciobanesc german este descendentul unei linii de șase generații de câini care a moștenit avere de la o contesă germană care a murit în 1992. Neavând copii și iubitoare de animale, ea și-a lăsat averea câinelui său, Gunther III.

Datorită investițiilor masive în imobiliare și investiții financiare, averea câinilor succesivi a crescut de atunci la peste 500 de milioane de dolari, scrie Forbes.

În spatele legendei lui Gunther VI se află de fapt o realitate mult mai prozaică, din moment ce averea câinelui este administrată de grupul imobiliar italian Gunther Group, cu sediul în Bahamas.

Vila din Miami aparține astfel Gunther Corporation, o subsidiară a Gunther Group, care deține mai multe proprietăți în Bahamas, Toscana, Milano și Florența. Gunther VI este într-un fel o simplă mascota menită să mențină o publicitate bună în jurul grupului și să crească mai mult prețul proprietăților.

„Am vândut numeroase vile, dar aceasta are o istorie cu adevărat unică”, confirmă Ruthie Assouline, responsabilă cu vânzarea. Amplasată pe un teren de 4.700 de metri pătrați, este înconjurată de palmieri și se întinde pe 30 de metri la malul mării. Punctul culminant al vizitei: un portret al lui Gunther al VI-lea, care tronează în sala de mese.

În ciuda vânzării acestei case, Gunther VI nu riscă să se găsească fără adăpost. Menține un stil de viață luxos, călătorește cu avioane private și limuzine, mănâncă fripturi și caviar și chiar s-a răsfățat cu o trufă albă de 1,1 milioane de dolari în 2001.

Câinii lui Oprah Winfrey, pisica lui Lagerfeld

Considerat cel mai bogat câine din lume, Gunther VI vine cu mult înaintea celor cinci câini ai lui Oprah Winfrey, care se află la cârma unei averi de 30 de milioane de dolari. Având grijă de animalele sale, vedeta americană de televiziune le-a dedicat o situație deosebită în cazul în care i se întâmplă ceva rău.

De asemenea, este de amintit și povestea lui Choupette, pisica birmaneză a lui Karl Lagerfeld care a murit în 2019 și pe care promisese că o va face moștenitoarea lui. O practică interzisă de legea franceză, care l-a împiedicat pe designer să-și pună planul în aplicare.

Totuși, pisica primește „multă dragoste” și pozează în mod regulat pentru ședințe foto, spune agentul felinei, Lucas Berullier, scrie Slate. Înainte de moartea proprietarului său, Choupette era deja în fruntea a 3 milioane de dolari datorită contractelor de publicitate.

author avatar
Tudor Borcea
203 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger