AcasăȘTIRI EXTERNECEDO rupe botnița autorităților! Purtatul măștii nu este obligatoriu!

CEDO rupe botnița autorităților! Purtatul măștii nu este obligatoriu!

Instituțiile europene pe care statul român le ridică în slăvi sunt fix alea care acum vin și sfâșie măsurile luate de autorități. Mă rog, pe undeva, bine fac că intervin peste niște autorități bezmetice, incapabile să gestioneze o situație precum cea creată de pandemia Covid-19… Așadar, acele instituții preamărite zic azi că unele dintre măsurile de prevenție încalcă drepturile omului și libertățile cetățenești! Și nu vorbim despre orice organism, avem în vedere chiar Curtea Europeană a Drepturilor Omului!

La Strasbourg, sediul CEDO, primarul orașului a decis cu de la sine putere să pună în lesă toată populația de peste 11 ani – cine este prins în spații publice fără mască de protecție pe față riscă amenzi uriașe, dosar penal și, după caz, condamnarea la închisoare! N-a rezistat însă nici o săptămână decizia municipalității, căci magistrații Curții Europene pentru Drepturile Omului au intervenit prompt și decisiv. O poveste despre cum se apără libertatea chiar și cu dinții; în Vest, cetățenii ies la proteste împotriva abuzurilor autorităților, nu ca să ceară cătușe și procurori!

În luna mai, viața la Strasbourg începea să reintre pe făgașul normalului; oamenii mergeau la serviciu, firmele căutau soluții pentru reluarea producției, autoritățile impuneau măsuri de prevenție a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Printre acestea, inclusiv obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice aglomerate, categorie în care au fost incluse gările și aeroporturile, piețele, marile magazine, podurile și aleile adiacente din centrul Strasbourgul etc.

Cuiva, însă, nu i s-au părut suficiente aceste măsuri și a îndrăznit să pluseze. Primarul orașului a ordonat ca toți cetățenii trecuți de 11 ani să poarte măști de protecție peste tot unde este domeniu public, pe străzi și în instituții etc, de la orele 10 la 23, 7/7!

Nemulțumiți de cum sunt tratați și mai ales indignați fiindcă li se încalcă drepturile, câțiva cetățeni grupați într-un ONG au sesizat Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Iar verdictul CEDO nu s-a lăsat mult așteptat, semn că și magistraților de acolo le cam puțeau măsurile autorităților.

Așadar, CEDO a fost categorică: obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber încalcă drepturile și libertățile fundamentale ale omului! Cu alte cuvinte, ca să priceapă și #reziștii din România, astfel de măsuri dispuse de autorități sunt abuzive și fără suport legal! Când au analizat plângerea, judecătorii CEDO au observat că a-i obliga pe oameni să poarte măști și în aer liber încalcă prevederile Articolului 8 din Convenția europeană pentru protecția drepturilor omului și a libertăților fundamentale. Este vorba despre prejudicii grave și imediate aduse dreptului la respectarea vieții private și de familie. Drept pentru care, Tribunalul a reținut că orice persoană are dreptul să aleagă cum vrea să se prezinte în spațiul public.

Mai mult, judecătorii CEDO atrag atenția că obligativitatea purtării măștii de protecție în aer liber nu se justifică atât timp cât oricum există în vigoare măsura de a purta masca în zonele în care distanțarea fizică este dificil de respectat.

În același timp, însă, în România s-au înmulțit discuțiile referitoare la adoptarea unei măsuri similare. Tot mai multe voci, inclusiv din rândul autorităților, cer introducerea obligativității de a purta masca de protecție și în aer liber. Asta, deși numeroase somități în medicină arată că o astfel de măsură nu este de niciun folos întrucât cele mai multe studii referitoare la Covid-19 indică apariția unei posibile contaminări în principal în locuri închise.

author avatar
Nicholas Cezar
92.738 afisari

34 COMENTARII

  1. CEDO expert medical ?
    Atunci sa nu se mai poarte masti nici in sala de operatie…daca tot nu au eficienta…sa fiti operati fara masca poate si fara manusi…ca dupa unii, nici asea nu ptea protejeaza..

    • Ori esti cretin, ori idiot fara creier, ori plătit sa scoti aberatii pe bot? Idiotule, era vorba de spații deschise, nu a fost atacată decizia ca in gării, aeropoarte, transport, etc sa nu se poarte masca. Nu știam ca in mintea ta, doctorii operează in parc?

    • Timpita esti faaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, marsssssssssssss dute dracului de idioata !…poarta tu masca afara in aer liber vacaaaaaaaaaaaaa proasta !

    • Ioana,
      CEDO este organismul international care apara drepturile omului, indiferent in ce domeniu ar fi ele incalcate; aici este vorba de domeniul medical. Ai inteles? Deci interventia in cauza este corecta.

      • Tocmai ce am castigat o cauza la…CEDO….din nefericire pt.voi.: )Interventia CEDO este cateodata exagerata.Un ex. cunoacut este cauza Kovesi c.Romaniei.Intradevar, s au incalcat drepturile omului in situatii.normale d.p.d.v. legal.Dar in stituatii exceptionale, din nefericire…unele drepturi INDIVIDUALE SE RESTRANG, PT A APARA DREPTURILE COLECTIVE LA SANATATE SI VIATA.
        E o situatie similara declararii starii de razboi.In opinia mea, suntem intr un razboi mixt: bacteriologic, economic si psihologic.
        Greu pt capul vostru.

        • Si daca nu l putem limita pe cel bacteriologic, intram intr o criza economica de nu ne vedem.Starea de spirit a populatiei de tensionata.Urmeaza razboiul.psihologic.La care contribuie din plin manipularea.Greu pt capul vostru….din pacate doar…p.le vedeti…

      • OK In plus masca distruge imunitatea; prin inspiratia dioxidului de carbom, nu a oxigemului vial, creste nivelul cortizolului; dci scad limfocitele, care sunt responsable de imunitatea noastra; Dumnezeu ne a creat ca sa inspiram oxigen, nu otrava.Oile asculta de stapanul lor…depinde cine le este stapanul.

    • Sala de operație, este o chestie vitala unde se operează în rana deschisa, purtarea măștilor acolo se poarta împotriva bacteriilor.
      Și pe de alta parte doctorii respecta sfera privata a operatului de a face totul sa meargă după legislația operațională a chirurgiei.
      Aco dacă doctorii fac greșeli se cer daune de milioane de euro, plus ca reputația chirurgului va murii complet!!
      În România nimănui nui pasa de om și reputația unui chirurg e ca o cura ieftina din Mozambic.
      Daune sa nu mai vorbim??
      A obliga masca trebuie sa fie o alegere personala, plus ca masca nu are nici un sens, covid nu este dovedit ca existenta, doar sarsul este și infecția se produce nazal nu bucal, asa ca masca este o promoție economico politica de interese a metreselor de pedofili conduși de oculta mondiala.
      Întrebați-vă de ce acuma nu se mai da cu spume pe străzi și clădiri??
      Dacă era asa grav, trebuiau sa facă și spălări, care ori cum au fost de ochii lumii!!

    • Confunzi grav situatiile de caz,,,sala de operatie= mediu ieal steril…..aer liber= aer lasat de Dumnezeu cu21% concentratie normala de oxigen…ceea ce ar trebui sa inspiram

  2. Cine sunt cei care s-au organizat în ONG-ul respectiv ? Că procesul nu a fost secret, din moment ce niste pseudojurnalisti de doi bani știu rezultatul. Un link spre cazul respectiv ? Pt că altfel nu sunteți decât niște mincinoși cu gargară moscovită.
    In altă ordine de idei, nu te-a forțat nimeni să porți mască pe stradă. ?

    • Cum poți sa spui așa ceva ca nu te a forțat nimeni sa porți masca pe strada nu ai dai amenda .de fapt este o minciuna cu tamponul cu masca . Și cu morți au murit oameni ne tratati de boli grave nu de virus . Tampoanele sunt o minciuna nu sunt pt covid ci pt ADN populației lumii pt. A din ADN se fac arme biochimice ot a distruge lume se vaccinează cu .Covid 19 pt. ca lumea s a aibă toată acest virus in vacin e virusul .si pe baza de ADN ne pot ucide pe toții așa ca nu mai faceti tampoane refuzați va ea ADN vostru și nu faceti vacinul e viața voastră tot murim dar nu sa fim uciși de ei , Guvernele lumi medici spitalele știu dar tac sint vânduți toții nu le pasa ca moare milioane de lume ci ei vor bogății BIL Gates cu Faluci acestea vor sa comande ce mai rămâne din lume , sataniști vor ucide curând . Doar sa ne rugam și sa refuzam

  3. O mizerie de articol…. ce decizie? Cu numar si data…. la CEDO pot merge doar cazurile ptr care s-au epuizat caile de atacat de la intantele nationale… dar na, daca esti ziarist platit de putin, scri orice prostie….

    • Corect! Ati abordat corect. Da imbecilitatea asa zisilor jurnalisti e fara margini, ca si prostia. Niste magari sputnicisti care manipuleaza. Sa le atrag atentia ca pe la est, de unde-si trag seva, daca nu respecti regulile, poti respira in aer liber prin Siberia :)). N-ar fi bine mai baieti sa va mutati acolo? Sau e mai bine sa-ti bei ceaiul fgara grija?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger