AcasăȘTIRI EXTERNECecenii lui Ramzan Kadîrov s-au retras din Ucraina! Ce le-a făcut temutul...

Cecenii lui Ramzan Kadîrov s-au retras din Ucraina! Ce le-a făcut temutul lor lider

RĂZBOI ÎN UCRAINA. Liderul cecen Ramzan Kadîrov spune că va cuceri Kievul, Donețk și Lugansk / Ce ordin i-a dat Putin

Ramzan Kadîrov a anunțat că trupele forțelor speciale Akhmat se vor întoarce în Republica Cecenă după ce au participat la preluarea cu succes de către Rusia a întregului teritoriu al așa-zisei Republici Populare Lugansk.

Trupele cecene au luptat alături de forțele Kremlinului încă de la debutul invaziei rusești din Ucraina. Recent, Ramzan Kadîrov a postat pe constul său de Telegram un mesaj către Vladimir Putin, pe care îl roagă să-l lase să atace Kievul.

Cecenii lui Kadîrov au plecat acasă

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadîrov, s-a întâlnit cu comandanții și luptătorii forțelor speciale Ahmat care au revenit acasă, după eliberarea autoproclamatei republici populare Luhansk.

Miercuri, m-am întâlnit cu comandanții și cu unii luptători din rândul personalului militar. În numele meu și al președintelui rus Vladimir Putin, le-am transmis sincere mulțumiri militarilor noștri care și-au îndeplinit cu onoare datoria”, a mai scris el.

În conformitate cu decretul semnat de președintele Rusiei, Kadîrov le-a înmânat medaliile Ordinul Meritul Patriei de Gradul II lui Ilman Gucigov, Jamaldi Iunusov și Alihan Şovhalov.

Voluntarii din Ucraina, ţinta cecenilor

Liderul Ceceniei mai spune că singura prioritate o reprezintă găsirea voluntarilor care i se opun şi luptă de partea ucraineană.

Încă de la începutul operaţiunii speciale, accentul nostru special a fost tocmai pe dezvăluirea locaţiei acestora. Această sarcină rămâne o prioritate până în prezent.

Şi nu pentru că ei reprezintă vreun fel de forţă pe câmpul de luptă, ci pentru că sângele celor ucişi inocent de ei cere răzbunare.

Am o singură cerere. Constă în a ne da permisiunea să mergem, dacă este cazul, chiar la Kiev şi să ne luptăm cu duşmanii noştri de sânge. Atât cerem. Restul îl vom face noi înşine”, a scris Kadîrov.

author avatar
Andrei Ștefan