AcasăȘTIRI EXTERNECea mai mare problemă a Americii: conducerea lui Biden, nu sănătatea sa

Cea mai mare problemă a Americii: conducerea lui Biden, nu sănătatea sa

Toată agitația legată de declinul lui Biden a distras atenția publicului de la examinarea critică a eșecurilor mai semnificative ale administrației sale.

După jenanta prestație a lui Joe Biden la dezbatarea cu Donald Trump, Partidul Democrat a avut palpitații cu privire la candidatura sa.

Inevitabil, toată agitația legată de declinul lui Biden a distras atenția publicului de la examinarea critică a eșecurilor mai semnificative ale administrației sale.

Peștele de la cap se împute

Democrații vorbesc acum ca și cum singura problemă cu Biden ar fi capacitatea sa de a convinge publicul că este apt pentru un nou mandat, relatează The Spectator. Dar peștele de la cap se împute: datorită conducerii sale,   guvernul lui Biden a slăbit securitatea Americii, stabilitatea sa economică și poziția sa internațională. Aceste deficiențe nu ar trebui ignorate.

Una dintre cele mai controversate probleme ale președinției lui Biden a fost gestionarea frontierei de sud a SUA. De la preluarea mandatului, administrația a supravegheat 7,2 milioane de traversări ilegale, stabilind noi recorduri în fiecare an.

Programul lui Biden de deschidere efectivă a frontierelor a slăbit în mod semnificativ aplicarea legii imigrației și a exacerbat criza. Creșterea fără precedent a numărului de migranți a pus la încercare resursele locale, a copleșit agențiile de aplicare a legii la frontieră și a condus la provocări umanitare și de securitate semnificative.

Accentul pus pe starea cognitivă a lui Biden și pe performanțele sale la dezbateri deturnează atenția de la acest fiasco politic, cu implicații substanțiale pentru securitatea națională și siguranța publică.

Înfrângeri și în politică externă

Retragerea haotică și bruscă din Afganistan în august 2021 este unul dintre cele mai flagrante erori ale lui Biden. Operațiunea nu numai că a lăsat echipamente militare americane în valoare de peste 7 miliarde de dolari în mâinile talibanilor, dar a dus și la moartea a 13 membri ai serviciilor americane.

Acest dezastru este considerat de mulți drept una dintre cele mai umilitoare catastrofe de politică externă din istoria Americii, afectând grav credibilitatea națiunii în fața aliaților săi.

În alte domenii externe, administrația Biden a alimentat resentimentele în țările în curs de dezvoltare, a încurajat agresori precum Iranul și Rusia și a permis Chinei să câștige influență prezentându-se ca o alternativă la hegemonia SUA.

De la criza urgentă a frontierelor la gravele rateuri de politică externă și o reputație de corupție îngrijorătoare, aceste probleme au implicații profunde pentru viitorul Americii. Politicile greșite ale stângii democrate au făcut țara mai puțin sigură și mai puțin prosperă.

În această criză crucială de leadership, electoratul american se confruntă cu o decizie grea care transcende spectacolul imediat al dezbaterilor și frenezia mediatică. Provocările prezentate de administrația președintelui Biden nu sunt doar subiecte de discuție politică, ci preocupări fundamentale.

Alegătorii trebuie să ceară nu numai competențe cognitive, ci și responsabilitate, claritate și viziune din partea celor care vor îi conducă, recunoscând că alegerile de acum vor determina traiectoria națiunii.

În cele din urmă, însă, nu este vorba doar despre cine se ridică (dacă poate) pe scena dezbaterii, ci despre cine susține principiile și politicile care vor asigura o Americă sigură, prosperă și dreaptă. Pe baza dosarului său actual, Joe Biden eșuează și la acest capitol.

author avatar
Radu Jacotă Redactor