AcasăȘTIRI EXTERNECe spune șeful spionilor din Rusia! Soarta Ucrainei, decisă!

Ce spune șeful spionilor din Rusia! Soarta Ucrainei, decisă!

Ce spune șeful spionilor din Rusia! Soarta Ucrainei, decisă!

După ce SUA și-a informat aliații că Rusia pregătește o invazie în Ucraina, șeful seerviciului rus de informații externe, Serghei Narişkin, a reacționat.

Rusia nu are de gând să invadeze Ucraina, iar sugestiile contrare sunt propagandă rău intenționată din partea SUA, a declarat sâmbătă, 27 noiembrie, Serghei Narișkin.

„Trebuie să liniștesc pe toată lumea”

Oficialii americani, NATO și ucraineni au tras un semnal de alarmă în ultimele săptămâni cu privire la ceea ce spun că sunt mișcări neobișnuite de trupe rusești în apropierea graniței cu Ucraina, sugerând că Moscova ar putea fi gata să lanseze un atac.

Rusia a declarat în repetate rânduri că este liberă să-și mute trupele pe propriul teritoriu și că astfel de mișcări nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare.

„Trebuie să liniștesc pe toată lumea. Nu se va întâmpla așa ceva”, a declarat Narișkin într-un interviu difuzat la televiziunea de stat, referindu-se la comentariile despre presupusele planuri de invazie ale Rusiei, scrie Reuters.

„Tot ceea ce se întâmplă în jurul acestui subiect în acest moment este, desigur, propagandă rău intenţionată a Departamentului de Stat al SUA”, a șeful spionilor ruși.

SUA: „Toate opțiunile sunt pe masă”

Narișkin s-a exprimat la o zi după ce principalul diplomat american pentru afaceri europene al Departamentului de Stat a declarat că toate opțiunile sunt pe masă cu privire la modul de răspuns la acumularea de trupe rusești lângă granița cu Ucraina și că NATO va decide următoarea mișcare după consultări, săptămâna viitoare.

În timp ce oficialii americani și-au exprimat îngrijorarea cu privire la un posibil atac rusesc asupra Ucrainei, Moscova a acuzat Washingtonul, Kievul și NATO de comportament provocator și iresponsabil în apropierea granițelor sale.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
1.154 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger