AcasăȘTIRI EXTERNECe spune șeful spionilor britanici despre puterea Rusiei

Ce spune șeful spionilor britanici despre puterea Rusiei

Ce spune șeful spionilor britanici despre puterea Rusiei/Foto: Facebook

Acțiunile „imprudente și nesăbuite” ale Rusiei sunt îngrijorătoare, dar puterea Moscovei este în declin, a estimat noul șef al Serviciului britanic de Informații Externe, MI6.

Șeful Secret Intelligence Service (SIS, cunoscut mai bine sub numele de MI6), Roger Moore (57 de ani), este încă singurul membru al serviciului britanic al cărei identitate este făcută publică.

Într-un interviu acordat Times Radio, Richard Moore, a subliniat tensiunile crescute din jurul Ucrainei și informațiile de săptămâna trecută potrivit cărora Direcția Principală de Informații a Rusiei, GRU (agenția militară de informații externe) se află la originea unui sabotaj la un depozit de muniții din Republica Cehă.

„Când obțineți acest tipar de comportament nesăbuit, desigur, atunci vă uitați la ce se întâmplă în Ucraina și, bineînțeles, asta ne îngrijorează”, a declarat Moore.

Săptămâna trecută, Moscova a anunțat că va retrage aproape 100.000 de soldați de la granița ucraineană, relaxând tensiunile pe fondul temerilor unei invazii la scară largă. Richard Moore a declarat că Marea Britanie și SUA l-au avertizat pe președintele rus Vladimir Putin cu privire la daunele pe care le poate provoca o astfel de invazie.

În ciuda îngrijorărilor, Moore a spus că puterea Moscovei este în declin.

Rusia este o putere în declin obiectiv din punct de vedere economic și demografic”, a spus el. „Este un loc extrem de dificil”. Șeful MI6 a dat ca exemple tratamentul pe care Kremlinul l-a rezervat opozantului Alexei Navalnîi, dar și amplele demonstrații în favoarea acestuia, care s-au transformat, de fapt, în demonstrații împotriva lui Putin și a elitelor politice ruse.

„O mare dezamăgire a rușilor față de Putin”

„Toate acestea indică o mare dezamăgire a rușilor față de Putin”, a estimat Moore, scrie Politico. Moore  a dezvăluit, de asemenea, că MI6 verifică angajamentele ecologice ale țărilor.

„Desigur, avem un rol în acest spațiu”, a spus el. „Acolo unde oamenii își asumă angajamente în ceea ce privește schimbările climatice, poate că este treaba noastră să ne asigurăm că ceea ce fac cu adevărat reflectă ceea ce au semnat”.

author avatar
Tudor Borcea
768 afisari

1 COMENTARIU

  1. Un articol mai mincinos ca cel de faţă, de mult nu mi-a mai fost dat să citesc……Dacă V.Putin se punea acum două săptămîni la mintea unor sceleraţi , acum ,numărau cadavre cu sutele….nu e kiar aşa…mai citim şi noi cîte ceva, ne mai informăm şi din alte surse,care nici nu are legătură cu faptul că ar FI PRO sau CONTRA lui Putin… Din fiecare articol citit,la sfîrşit tragi o concluzie dar simţi şi de partea cui trage autorul sau ce politici respectă faţă de direcţia politică a patronului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger