AcasăȘTIRI EXTERNECe spune Biden în particular despre Putin și aliații occidentali. Scurgere de...

Ce spune Biden în particular despre Putin și aliații occidentali. Scurgere de discuții secrete

Ce spune Biden în particular despre Putin și aliații occidentali. Scurgere de discuții secrete

Președintele SUA, Joe Biden, se confruntă cu disensiuni în cadrul alianței occidentale, pe fondul tensiunilor din Ucraina. Care, se pare, că răbufnesc în cadrul discuțiilor private ale celui mai puternic om al planetei.

În timp ce oficialii administrației de la Washington și experții externi spun că SUA și aliații săi sunt mai strâns uniți acum decât în ​​urmă cu doar câteva săptămâni, din cauza crizei generate de Rusia la granița cu Ucraina, Biden a vorbit în timpul întâlnirilor private despre unii dintre omologii săi implicați în această criză, potrivit persoanelor care l-au auzit în timpul discuțiilor cu ușile închise, scrie NBC News.

„Scholz nu e ca Merkel”, „Macron se vrea Charles de Gaulle”

Potrivit acestor martori, pentru Biden, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, „nu e ca Angela Merkel”. În continuare, liderul de la Casa Albă l-a descris pe premierul britanic Boris Johnson ca un om cu „comportament violent și impulsiv”.

Cât despre președintele Franței, Emmanuel Macron, Biden spune că vrea să fie „un nou Charles de Gaulle”.

Putin, „tipul cu arme nucleare și care nu are prieteni”

Invariabil, președintele rus Vladimir Putin nu putea lipsi din comentariile lui Biden, care-l descrie drept „tipul cu arme nucleare și care nu are prieteni”.

De altfel, anul trecut, Biden nu s-a sfiit să spună despre Putin că este „un ucigaș”. „Cine zice ăla e”, a replicat atunci liderul de la Kremlin.

Comentariile private ale președintelui SUA asupra unora dintre omologii săi oferă o fereastră în gândirea lui despre curentele defavorabile cu care s-a confruntat în timp ce încerca un consens privind un răspuns international punitiv la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

Eforturile lui Biden de a coordona un răspuns unitar la Rusia au fost complicate de diviziunile dintre țările NATO cu privire la modul în care acestea percep amenințarea reprezentată de Moscova. Germania, de exemplu, a rezistat apelurilor Ucrainei și ale altor țări europene de a opri conducta Nord Stream 2.

„Președintele îi prețuiește pe omologii lui”

Întrebată despre comentariile lui Biden despre Macron, Scholz, Johnson și Putin, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Național de Securitate, Emily Horne a declarat într-un comunicat: „Această bârfă anonimă nu seamănă în niciun fel cu ceea ce spune sau gândește președintele despre omologii săi, pe care îi respectă și îi prețuiește”.

„Președintele Biden este mulțumit de cooperarea excepțională dintre SUA și aliații și partenerii noștri europeni, inclusiv în timp ce abordăm criza în curs a consolidării militare a Rusiei la granițele Ucrainei”, a spus Horne.

author avatar
Tudor Borcea
666 afisari

3 COMENTARII

  1. Dacă și moș bășină se crede sau îl cred idioți ca borcea, ” cel mai puternic om al planetei ” ce să mai comentezi ?!

  2. nu mai am ce sa comentez ZAP ai spus tot despre BASINOS borcea e mAI PROST DE CIT BOSOROGUL

  3. Cearli mi se pare o gaina cu pene de cocos pe langa Emanuel. A lăsat Franta la greu, Emanuel preintampina greul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger