AcasăȘTIRI EXTERNECe soluţie a găsit Guvernul din Japonia ca să aducă în acelaşi...

Ce soluţie a găsit Guvernul din Japonia ca să aducă în acelaşi pat un bărbat şi o femeie. Rata fertilității, un semnal de alarmă!

Japonezii consideră că au o problemă demografică. Ţara cu 123,9 milioane de locuitori a înregistrat anul trecut doar 727.277 nașteri, ceea ce pentru ei reprezintă un puternic semnal de alarmă.

Rata fertilității – definită ca numărul total de nașteri pe care le are o femeie în timpul vieții – a scăzut de la 1,26 la 1,20. Pentru ca o populație să rămână la un nivel stabil, este nevoie de o rată a fertilității de 2,1.

Guvernul a lansat o aplicaţie de dating

Situaţia este atât de disperată încât guvernul a decis să lanseze o aplicaţie pentru a-i încuraja pe tineri să se căsătorească şi să-şi creeze familii.

Tendința descendentă s-a accelerat în ultimii ani, numărul de decese depășind anual numărul de nașteri și cauzând scăderea totală a populației – cu consecințe grave pentru forța de muncă, economia și structura socială a Japoniei.

Guvernul japonez a lansat inițiative precum extinderea facilităților de îngrijire a copiilor, oferirea de subvenții pentru locuințe părinților și, în unele orașe, chiar plătind cuplurile să aibă copii.

Condiţii ca să foloseşti aplicaţia

În capitala Tokyo, oficialii locali încearcă o nouă abordare: lansarea unei aplicații de întâlniri administrată de guvern, care este în faze de testare și va fi pe deplin operațională spre sfârşitul anului, conform observatornews.ro.

„Căsătoria este o decizie bazată pe propriile valori, dar Guvernul Metropolitan din Tokyo lucrează pentru a crea un impuls pentru căsătorie astfel încât cei care cred că ‘intenționează să se căsătorească într-o zi’ să poată face primul pas”, se menţionează pe site-ul aplicaţiei.

Utilizatorii trebuie să fie singuri, peste 18 ani, „cu dorința de a se căsători” și să locuiască sau să lucreze în Tokyo. „Sperăm că fiecare dintre voi, cei care doriți să vă căsătoriți, să vă gândiți ce înseamnă pentru voi să fiți într-un cuplu”.

author avatar
Andrei Ștefan