AcasăȘTIRI EXTERNECe secret ascunde sicriul reginei Elisabeta a II-a. Cum a fost construit,...

Ce secret ascunde sicriul reginei Elisabeta a II-a. Cum a fost construit, de fapt

reginaCe secret ascunde sicriul reginei Elisabeta a II-a. Cum a fost construit, de fapt

Sicriul în care va fi înmormântată Regina Elisabeta este unul din stejar și a fost confecționat special pentru Majestatea Sa, în urmă cu mai bine de 30 de ani.

Firma care s-a ocupat de confecționarea sicriului a devenit casa funerară privată a familiei regale din anul 1991, atunci când a fost confecționat și sicriul.

Sicriul reginei a fost construit acum 30 de ani

Într-un interviu acordat în urmă cu câțiva ani, bărbatul care conducea firma care a realizat sicriul reginei a declarat că s-a folosit stejar englezesc, care este rar și scump.

„Este fabricat din stejar englezesc, care este foarte greu de obținut. Sicriele de stejar sunt acum făcute din stejar american. Nu cred că am putea folosi în prezent stejar englezesc pentru un sicriu. Ar fi prea scump”, a declarat bărbatul pe nume Andrew Leverton, în urmă cu patru ani, potrivit Daily Mail.

Sicriul e căptușit cu plumb

Sicriul mai ascunde un detaliu interesant: este căptușit cu plumb, iar acest lucru îl face să fie extrem de greu. În ziua înmormântării, acesta va fi purtat pe umeri de opt soldați. Deasupra sicriului vor fi așezate coroana imperială, globul și sceptrul.

Ceremonia de înmormântare va avea loc luni, 19 septembrie, la Catedrala Westminster Abbey din Londra. Pe 11 septembrie, sicriul cu trupul neînsuflețit a părăsit Scoția, cu destinația Edinburgh, unde a rămas peste noapte la Palatul Holyroodhouse, în sala tronului, înainte de a fi dus în procesiune la Catedrala St. Giles, unde a fost depus pentru 24 de ore. Aici are loc un priveghi la care va participa familia regală.

Marți, 13 septembrie, sicriul va fi transportat cu avionul, de la Edinburgh la Londra. După ce va ajunge în Capitală, trupul neînsuflețit al Reginei Elisabeta a II-a va rămâne la Westminster Hall vreme de câteva zile înainte de ceremonia de înmormântare, publicul putând, în această perioadă, să îi aducă omagii.

author avatar
Andreea Vlad