AcasăȘTIRI EXTERNECe se va întâmpla în Europa după ce Finlanda și Suedia au...

Ce se va întâmpla în Europa după ce Finlanda și Suedia au anunțat că vor în NATO. Profeția teribilă a unui fost premier: „Ne-am făcut iluzii”

nato

Adrian Năstase a vorbit despre ceea ce se va întâmpla în Europa, în contextul în care Suedia și Finlanda au decis că vor să fie membre ale Alianței Nord Atlantice.

Fostul premier al României vine cu cel mai negru scenariu.

„Noi ne-am făcut iluzii că războiul rece s-a încheiat în 1989 – 1990, apoi în 1991 s-a destrămat Uniunea Sovietică, Rusia a devenit o țară care avea o relație oarecum civilizată cu Occidentul, încerca să beneficieze de ceea ce a însemnat până la urmă într-o formulă de după 1991 un capitalism sovietic și care încerca să scoată din haos un conglomerat care era Uniunea Sovietică printr-o relație armonioasă, încurajată, de altfel, de Occident, poate pentru anumite interese, dar în orice caz într-o relație care a mers destul de bine până când Rusia a avut sentimentul că această expansiune către Est a NATO construiește un control sanitar, o zonă de izolare și dispare acea zonă tampon care era cumva acceptat între Occident și Rusia”, a declarat Adrian Năstase la Antena 3.

Intenția Ucrainei de a deveni membru al NATO a declanșat războiul

Adrian Năstase a mai spus că dorința celor două țări de a fi membre ale Alianței Atlanticului de Nord este îngrijorătoare, aducând aminte că actualul conflict din Ucraina a pornit din cauza faptului că țara lui Volodimir Zelenski a dorit să fie membră a NATO.

„Iar acum am impresia că se joacă un fel de joc de șah, dar jocurile de șah nu durează la infinit. Ele, până la urmă, ajung la un anumit deznodământ, iar pentru mine este extrem de îngrijorător faptul că Finlanda și Suedia și-au anunțat intenția de a adera la NATO. Știm foarte bine că această agresiune a Rusiei, indiferent cum o numesc ei, a pornit tocmai de la intenția Ucrainei de a deveni membru al NATO”, mai spune fostul premier al României.

Ideea de neutralitate se distruge

Acesta a mai spus că dacă Finlanda ar adera la NATO, atunci s-ar adăuga încă 1.300 de kilometri de frontieră directă cu Rusia. Adrian Năstase a mai spus că dacă ar adera și restul țărilor baltice, atunci s-ar distruge o anumită idee de neutralitate.

„Acum s-ar adăuga încă 1.300 de kilometri de frontieră directă cu Rusia, printr-o eventuală aderare a Finlandei. Iar apoi, pe toată zona de nord, alături de țările cunoscute, de cele trei țări Baltice, de Danemarca, de Norvegia, practic s-ar adăuga FInlanda și Suedia, distrugându-se o anumită idee de neutralitate pe care Rusia încearcă să o impună acum Ucrainei. Iar asta este în mod evident o formulă prin care Occidentul încearcă să împingă lucrurile pe o zonă care sigur că este într-un fel agreată de către populația din Finlanda și din Suedia”, mai spune Adrian Năstase.

Acesta a mai spus că deciziile pe care le vor lua cele două țări vor aduce o nouă presiune și că va urma și o perioadă de instabilitate, asta în timp ce războiul din Ucraina va continua.

author avatar
Andreea Vlad
1.788 afisari

4 COMENTARII

  1. Finlanda poate a uitat ca pana in anul 1919,a facut parte din Rusia Țaristă. si numai dupa ce s-au „milogit” de Lenin au putut sa devina independenti de Rusia. Daca nu era Lenin, Finlanda era definitiv in Uniunea Sovietica.

  2. Domnule A. Nastase, aceasta fabulatie a fost conceputa la muzeul furaciunilor din Zambaccian sau a fost scoasa din „putul gandirii” de la „Fane Gheorghiu”? Suedia si Finlanda sunt state independente si isi fac singure politicile externe si de aparare, nu sunt membre ale fedratiei ruse(ca si Ucraina) ci sunt membre ONU, asa ca nu vad ce treaba au Javrov si cu Putler in cazurile acestea. A ameninta un stat vecin cu represalii in caz ca nu fac ce vor rusii se cheama aroganta maxima sau prostie dusa la extrem. N-au invatat nimic din lectiile servitr de ucraineni !

  3. Murffy prostia la extrem e in capul tău. De ce nu a aderat Finlanda până acum la nat o , pentru că acum la cere licuriciul de la casa care a fost albă. E greu cu războiul mai ales daca nu ai făcut armata.😁

  4. In scurt timp se incheie toata mascarada cu falsa pandemie si cu conflictul din tara Satanei, Ucraina.
    NATO si mUE vor disparea.
    Deja se pun scaunele pe mese si se matura sala de bal.
    Cabala este sfasiata si nu mai are cine sa finanteze nenorocirile pe care le aveau in plan.
    In scurt timp omenirea se va cutremura de ceea ce va vedea si auzi.
    A.Nastase spune elegant ca Rusia o sa-i puna cu botul pe labe pe satanisti, iar cele doua tari de poponari vor suferi mult pentru gestul lor de a se lasa la mana drogatilor din NATO.
    Petrolul, gazul, minereul de fier, granele, etc, pentru occidentul plin de cretini, sunt la rusi, asa ca vor primi cu totii ceea ce merita – colaps economic si foame.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger