AcasăȘTIRI EXTERNECe se va întâmpla cu extravagantul palat Pierre Cardin?

Ce se va întâmpla cu extravagantul palat Pierre Cardin?

Ce va deveni Palais Bulles, reședința futuristă a celebrului creator de modă, situată pe înălțimile Cannes, cu  fața spre Mediterana? De la moartea ilustrului său proprietar în decembrie 2020, viitorul  este mai nesigur ca niciodată.

Pe Coasta de Azur, mai exact în Théoule-sur-Mer, se află Palais Bulles, o reședință cu arhitectură unică în felul său. Aici totul este rotund, de la podea la tavan: pereții, ferestrele, dar și mobilierul sau piscina. La originalitate se adaugă excesul: 1.200 de metri pătrați, 29 de camere, inclusiv 10 dormitoare și 11 băi, un amplasament de 8,5 hectare și un auditoriu în aer liber cu 500 de locuri.

“Un colt de paradis”

Construită de arhitectul maghiar Antti Long la cererea unui magnat industrial, vila a fost achiziționată de Pierre Cardin( care a numit-o “micul meu colț de paradis”) în 1991, după moartea proprietarului. Palais Bulles, cu priveliște uluitoare asupra Mediteranei, găzduiește parade și recepții. Vedetele se succed pe marginea Festivalului de Film de la Cannes,  iar Renault, Microsoft, Dassault și Rolls-Royce organizează evenimente acolo.

Bijuteria arhitecturală nu a găsit un cumpărător

La un preț estimat la 350 de milioane de euro, vila încă nu a găsit un proprietar. Specialiștii în imobiliare de  lux subliniază caracterul său atipic și sugerează să îi confere o funcție comercială. Cristiano Raimondi, curator al Noului Muzeul Național din Monaco, pledează, la rândul său, ca palatul să fie deschis vizitatorilor sau chiar să fie transformat într-o reședință a artiștilor și să poată găzdui studenți în arhitectură și design. Pentru AFP, “există o singură certitudine: dispariția Palais Bulles,listat ca monument istoric, ar fi o pierdere colosală”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor