AcasăȘTIRI EXTERNECe se întâmplă dacă Putin continuă războiul / Ce-i așteaptă pe 90%...

Ce se întâmplă dacă Putin continuă războiul / Ce-i așteaptă pe 90% din ucraineni

Ce se întâmplă dacă Putin continuă războiul / Ce-i așteaptă pe 90% din ucraineni

Nouă din zece ucraineni s-ar putea confrunta cu sărăcia în următoarele 12 luni, iar țara ar putea fi dată înapoi cu aproape două decenii în ceea ce privește progresul economic, dacă invazia Rusiei continuă, potrivit previziunilor ONU.

Primele date publicate miercuri de Programul ONU pentru Dezvoltare (PNUD) estimează că, dacă războiul președintelui Vladimir Putin din Ucraina devine „prelungit”, aproape o treime din cetățenii țării ar cădea sub pragul sărăciei, iar alți 62% s-ar confrunta cu un „ risc serios” în această privință.

Mii de morți, milioane de refugiați

De asemenea, se estimează că 18 ani de progres socio-economic ar fi anulați. Cele trei săptămâni de război din Ucraina s-au soldat până acum cu peste 1.700 de victime civile, au împins peste 3 milioane de refugiați peste granițele țării și au distrus infrastructură în valoare de aproximativ 100 de miliarde de dolari, potrivit estimărilor guvernului ucrainean, scrie Politico.

Un raport al UNICEF de marți a estimat, de asemenea, că conflictul a creat un nou copil refugiat aproape la fiecare secundă.

„În timp ce nevoia de asistență umanitară imediată pentru ucraineni este de cea mai mare importanță, efectele acute asupra dezvoltării ale unui război prelungit devin acum mai evidente”, a spus administratorul PNUD Achim Steiner, adăugând că „mai este timp pentru a opri această traiectorie sumbră”.

PNUD a recomandat asistență în numerar pe scară largă pentru a ajuta la atenuarea acestei creșteri a nivelului sărăciei. De asemenea, a cerut altor țări să ajute la finanțarea unui „venit temporar de bază” zilnic pentru ucraineni și a spus că donarea a 250 de milioane de dolari pe lună țării ar putea împiedica 2,6 milioane de oameni să ajungă în sărăcie.

author avatar
Tudor Borcea
549 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ratatii aia de ukro-na-zi, daca tot vreau sa se sacrifice de dragul jidanului ala de Zelenski Jidanski, nu au decat sa o faca !! Era clar ca odata Plandemia oprita la ordin, al lui Klauss Schwabb & Co., totul era ca sa gaseasca un popor din asta de salbatici dusi complet cu pluta, cum sunt aia de acolo, si sa ii asmuta impotriva ursului rusnac, ceea ce au si facut !! Acum e clar ca aia sunt cam Kaputt, in curand o sa si moara de foame, ca doar nu mai lucreaza nimeni pe acolo, ei sunt ocupati cu alte distractii acum, asa ca vorba aia: Viitorul nu suna bine !! Ha ha ha 🙂 Bai inter-lopuletule de Klitchko, nici sa respire sa nu ii lasi pe salbaticii aia din Kiev, arata-le tu cum functioneaza faimoasa democratie ukro-na-zi !! Ha ha ha 🙂 Natia aia de userei tampiti si cretinei sunt terminati, nu o sa isi revina nici in 100 de ani, nici un vaxxin in cap nu ii mai salveaza !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger