AcasăȘTIRI EXTERNECe se întâmplă cu nava rusească Pegasus, aflată sub sechestrul autorităților elene!...

Ce se întâmplă cu nava rusească Pegasus, aflată sub sechestrul autorităților elene! Decizia Curții Supreme din Grecia înfurie SUA

rusiaCe se întâmplă cu nava rusească Pegasus, aflată sub sechestrul autorităților elene! Decizia Curții Supreme din Grecia înfurie SUA

Curtea Supremă a Greciei a autorizat miercuri restituirea petrolului iranian confiscat la cererea Statelor Unite dintr-un petrolier sub pavilion rusesc.

La 9 iunie, un tribunal regional elen a dispus restituirea către Iran a petrolului confiscat.

Nava rusească, confiscată de greci în luna aprilie

Curtea a respins un recurs al unei Curtea Supremă a Greciei a autorizat miercuri restituirea petrolului iranian confiscat la cererea Statelor Unite dintr-un petrolier sub pavilion rusesc.cu sediul la Atena, Times Navigation, care a efectuat operaţiuni de descărcare a ţiţeiului brut din petrolierul Lana, se pare că la cererea Departamentului american de Justiţie.

Autorităţile elene au sechestrat la 19 aprilie în largul insulei Evia petrolierul rusesc Pegas, redenumit câteva zile mai târziu Lana, pe baza sancţiunilor europene legate de războiul din Ucraina.

Potrivit informaţiilor de la acea vreme, nava transporta 115.000 de tone de petrol iranian.

Autorităţile elene au anunţat ulterior că nava şi echipajul acesteia vor fi eliberate. În schimb, petrolul a fost reţinut la cererea Departamentului american de Justiţie şi a fost demarat un proces de transfer al încărcăturii către o navă închiriată de Statele Unite.

author avatar
Andreea Vlad
463 afisari

7 COMENTARII

    • Au ajuns hoții să reclame pirderea prăzii din furt. E de furat dar dacă e în posesia noastră aici rămâne. E sfârșitul lumii… La fel fac și inglejii cu aurul depozitat de alte state la ei. Găsesc mii de motive ca să nu-l restituie.

  1. De fapt americanii voiau sa FURE „legal” petrolul pentru indestularea propriilor nevoi…

    • Exact asa, jefuiesc ca in codru! „Iranul ne e dusman, deci, sa-i furam petrolul ca nu se supune sanctiunilor noastre”. Dar marea e tot a lor? Si oceanul, aerul? Ei se cearta cu toata lumea si toti „partenerii” sunt obligati sa puna botul. Ce are Grecia cu Iranul? Mai ales ca si aia le-au sechestrat o nava ca razbunare.

    • Iranul este sub sanctiuni internationale. Trebuia sa fie confiscata si nava.

  2. unde esti trump doamne
    ca punand mana pe ei
    sa-i imparti in doua cete
    de nebuni si de misei
    si in doua temniti large
    cu dea sila sa-i aduni
    pe toti sefii lu ue/sua care-i clar ca sunt nebuni
    si sa dai foc la puscarie si si la casa de nebuni
    ca oamenii normali sa aiba
    un viitor mai bun

    bineinteles ca nu sunt eminescu
    asa ca usor cu critica

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger