AcasăȘTIRI EXTERNECe se întâmplă cu adevarat: orori în laboratoarele de testare umană Covid

Ce se întâmplă cu adevarat: orori în laboratoarele de testare umană Covid

Ce se întâmplă cu adevarat: orori în laboratoarele de testare umană Covid

Medici din Brazilia au dezvăluit că unele medicamente au fost testate neconsimțit pe pacienți infectați cu Covid-19.

De câteva zile, comisia parlamentară de anchetă (IPC) a Senatului Braziliei ia sub lupă un grup spitalicesc național și de serviciul reciproc, Prevent Senior.

Un dosar de 10.000 de pagini care implică un studiu experimental efectuat pe pacienți cu Covid-19 a fost dezvăluit de un grup de 15 medici și de foști medici ai companiei. Grupul spitalicesc neagă faptele.

„Cobai umani”

Medicii în cauză au explicat că s-au făcut presiuni asupra lor să administreze un „kit Covid” pacienților lor, pe care chiar îi califică drept „cobai umani”. Mai grav, studiul nu a obținut autorizația Comitetului Național de Etică și nici acordul pacienților și al familiilor acestora.

Tratamentul a constat în mai multe medicamente – care nu s-au dovedit eficiente împotriva Covid-19: hidroxiclorochină, ivermectină, precum și azitromicină. Nouă pacienți au murit, conform dosarului, dar compania a menționat doar două decese.

Planul a fost „încurajat” de președintele Bolsonaro

Unul dintre denunțătorii a explicat că studiul a fost manipulat pentru a demonstra eficacitatea hidroxiclorochinei. Prevent Senior, descris de săptămânalul Istoé ca „laborator al groazei””, ar fi eliminat de asemenea din statistici decesele pacienților cu Covid-19 care au fost spitalizați mai mult de două săptămâni, scrie Le Point.

Medicii au mai spus că studiul este „rezultatul unui acord între guvernul Bolsonaro și Prevent”. Acesta din urmă fusese „dezvăluit și lăudat” de Jair Bolsonaro, președintele brazilian. „Cabinetul paralel”, format din rudele președintelui, ar fi avut, de asemenea, un rol central în afacere. Membrii săi i-ar fi dat „sfaturi informale” lui Jair Bolsonaro cu privire la gestionarea pandemiei.

Avocatul celor 15 medici și foști angajați a spus că planul a fost „încurajat” de Jair Bolsonaro, care dorea o „vindecare magică” pentru a-și îndeplini strategia împotriva Covid-19.

author avatar
Tudor Borcea