AcasăȘTIRI EXTERNECe scandează fermierii din Polonia: „Putin, fă ordine în Ucraina, la Bruxelles...

Ce scandează fermierii din Polonia: „Putin, fă ordine în Ucraina, la Bruxelles şi în guvernul nostru!”

Polonia se află în epicentrul unei revolte a fermierilor la nivel continental

Protestele fermierilor din Polonia mai au puţin şi scapă de sub control. S-a ajuns deja ca autorităţile să-l acuze pe unul dintre manifestanţi de propagandă în favoarea unui sistem de stat totalitar.

Fermierul respectiv a afişat un banner pe care scria: „Putin, fă ordine în Ucraina, la Bruxelles şi în guvernul nostru!”. Acestui enunţ îi era ataşat un steag sovietic.

S-a implicat şi ministrul de Interne

Fermierii polonezi își amplifică protestele și blochează aproape complet granița cu Ucraina, pe care o acuză de concurență neloială.

Protestatarii au oprit un tren care aducea grâne din țara vecină și au împrăștiat pe jos încărcătura. Reprezentanții fermierilor spun că vor bloca tranzitul de bunuri și persoane dintre Polonia și Ucraina de unde intră cereale ieftine.

Referitor la bannerul cu Putin, ministrul polonez de Interne a confirmat că vor fi luate măsuri suplimentare împotriva autorului.

„Poliţia şi procuratura iau măsuri împotriva creatorului său. Nu va exista nicio toleranţă pentru astfel de acţiuni criminale”, a postat Marcin Kierwinski.

Au descărcat cu forţa marfa din Ucraina

Fermierii polonezi au descărcat porumb din mai multe vagoane de marfă din Ucraina, în timp ce intonau imnul naţional al Poloniei. Poliţia a izolat o parte din zonă şi a cerut manifestanţilor să părăsească locul.

Căile ferate ucrainene au confirmat incidentul de la graniţa cu Polonia în staţia Medyka. Cele două vagoane de cereale deschise erau destinate Germaniei, conform DPA. În total, erau în jur de 40 de vagoane ucrainene care transportau produse agricole prin această staţie.

„Noi, fermierii din toată Polonia, am fost primii care au întins o mână prietenească şi le-am urat bun venit fraţilor noştri din Ucraina. Şi acum suntem prejudiciaţi de ei”, a spus Roman Kondrow de la iniţiativa „The Deceived Village”.

„Diferite organizaţii mafiote aduc acest grâu în Polonia. Nu se poate spune altfel”, spune el.

author avatar
Andrei Ștefan
677 afisari

4 COMENTARII

  1. Trebuie înțeles,că acest ajutor necondiționat către Ucraina ,a sărăcit și falimentat ,întreaga agricultură europeană,lumea este la capătul răbdării,nu se mai poate așa efectiv , trebuie să înțeleagă și ei ,că pacea este singura soluție

  2. Unii s au prins destul de repede ce i cu Ucraina. Bravo polonezilor si tuturor celor care nu stau la mila uniunii europene și a călailor lumii ăsteia.

Comments are closed.

Zenville