AcasăȘTIRI EXTERNECe riscă părinții care refuză să-și lase copiii la școală. Autoritățile amenință...

Ce riscă părinții care refuză să-și lase copiii la școală. Autoritățile amenință cu pierderea drepturilor tutelare

elevi

Părinții spanioli sunt tot mai îngrijorați cu privire la modul în care se vor desfășura orele, după ce va începe noul an școlar. Criza sanitară provocată de pandemia de coronavirus îi face pe mulți să ia în considerare posibilitatea de a nu-și duce copiii la școală, o decizie care ar putea avea consecințe grave.

În unele cazuri, decizia de a nu-și da copiii la școală ar putea să le aducă condamnări la închisoare sau chiar pierderea drepturilor tutelare, scrie abc.es.

Ascensión Martín, judecător la Curtea Superioară de Justiție din Murcia, a avertizat că părinții care nu vor să-i ducă la clase pe cei mici ar putea ajunge la închisoare sau și-ar putea pierde drepturile tutelare. Acesta a insistat ca părinții sunt obligați să-i lase pe copii la școală, pentru ca aceștia să primească educație. „La fel ca alte drepturi ale copiilor, educația este o datorie pentru părinți”, a declarat Martin, potrivit ABC.es.

A precizat apoi că, potrivit Codului Penal, nerespectarea unor asemenea îndatoriri poate fi sancționată cu amendă, închisoare de la trei la șase luni sau „pedeapsă specială de descalificare pentru exercitarea dreptului la autoritatea părintească, tutelă, încredințare sau îngrijire maternală pentru o perioadă de patru până la zece ani”.

Masca de protecție, obligatorie pentru toți elevii

În Spania, educația este obligatorie de la 6 la 16 ani, iar absenteismul este justificat doar în caz de boală a minorului, de reședință în străinătate, a amintit recent un avocat în dreptul familiei.

Guvernul central spaniol a anunțat că toți elevii cu vârste de peste 6 ani vor trebui să poarte permanent masca de protecție cât sunt în unitățile de învățământ. Folosirea măştii va fi obligatorie ca regulă generală, începând cu vârsta de 6 ani, indiferent de păstrarea distanţei”, a declarat, joi, Isabel Celaá, ministrul spaniol al Educației.

În Spania toți copiii vor reveni la școală, pe 7 septembrie. Cursurile vor începe chiar și în regiunile cele mai afectate de epidemie, iar prezența este obligatorie.

author avatar
Andreea Vlad
257 afisari

2 COMENTARII

  1. Niște legi absolut DEMENȚIALE, MONSTRUOASE. Îți trimiți copilul la școală, BENEVOL, în condiții de siguranță (masca nu oferă nici una, cu atît mai puțin unor vlăstare, dimpotrivă) – fără să mai vorbim de pandemia (mai mult inventată) – în condiții de siguranță, spuneam, și nici atunci obligat, sub amenințarea pușcăriei sau RĂPIRII copiilor pentru PATRU – ZECE ANI (?!?!) Păi, tocmai atunci nenorocești, poate pentru totdeauna, și copil, și părinte. Ăștia cică vor binele cetățeanului. Haida-de. Niște nenorociți! Niște CRIMINALI!

  2. Sa manance ce au votat.De zeci de ani cretinii astia ,ca de altfel mai in toata UE, voteaza dezaxati neomarxisti care i-au umplut de migranti ,de tefelisti,de scursuri umane in general care acum le-au pus si carpa pe gura.Data viitoare or sa le puna streangul de gat.Dumnezeu nu doarme,milioanele de amerindieni ucisi si siluiti au ridicat blestem amarnic.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...

Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO

Teribilism al unor tineri, în Baia Mare. Imaginile filmate în plină stradă, cu „aventura” care s-a vrut a fi fost distractivă, dar care ar...
proger