AcasăȘTIRI EXTERNECe răspuns a primit Zelenski de la Casa Albă după ce a...

Ce răspuns a primit Zelenski de la Casa Albă după ce a cerut aderarea de URGENŢĂ la NATO

Ucraina cere NATO o „aderare accelerată”. „Vrem să trimitem un semnal real Rusiei”

La scurt timp după ce liderul rus a afirmat că este pregătit să reia negocierile, președintele ucrainean a replicat într-o înregistrare video online că „Ucraina nu va negocia cu Rusia atâta timp cât Putin este președintele Federației Ruse”.

O altă mutare a lui Zelenski a fost o cerere urgentă de aderare la NATO.

Casa Albă i-a respins candidatura

Consilierul pe probleme de securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat că solicitarea Ucrainei de aderare rapidă în NATO ar trebui să aibă loc la o dată ulterioară.

Sullivan a punctat că cererea, pe care președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat-o cu câteva ore mai devreme, „ar trebui să fie reluată la un alt moment”, deoarece „opinia noastră este că cel mai bun mod în care putem sprijini Ucraina este prin sprijin practic pe teren în Ucraina”, notează Washington Examiner.

Ucraina nu poate adera acum la Alianţă, însă, în schimb va primi ajutor militar. SUA vor înainta „imediat” un alt pachet de ajutor militar, care vine la doar câteva zile după ce Pentagonul a anunțat un pachet de 1,1 miliarde de dolari și a ridicat la peste 16 miliarde de dolari ajutorul militar total al SUA pentru Ucraina de la invazia Rusiei.

Zelenski se vede deja aliat

„Suntem aliați de facto„, a anunţat Zelenski, care a continuat: „Acest lucru a fost deja realizat. De facto, am finalizat deja drumul nostru spre NATO. De facto, am dovedit deja interoperabilitatea cu standardele Alianței, acestea sunt reale pentru Ucraina – reale pe câmpul de luptă și în toate aspectele interacțiunii noastre.”

Putin a susținut că extinderea NATO pe flancul său estic reprezintă o amenințare pentru Rusia și a folosit acest lucru ca justificare pentru război.

author avatar
Andrei Ștefan
1.398 afisari

18 COMENTARII

  1. Zelenski aflat in razboi cu Rusia vrea aderarea la NATO. Serios? Un control la cap si-a facut?

  2. Acest gunoi trage prea mult pe nas dar in curind ucrainenii lui nazisti il vor linsa

  3. Andrei , iar ai dat-o in bara , cum i-a RESPINS Casa Alba candidatura la NATO cand Sullivan a declarat ca va avea loc LA O DATA ULTERIOARA ? La cat de antrenati sunt ucrainenii in razboi , putine tari NATO ii depasesc , au dovedit ca sunt la standardele Aliantei Nord – Atlantice .

  4. De ce tot vorbim despre compot de mere si placinte cu branza????????-e vorba de minereurile de litiu din zonele disputate pe care le vor globalistii .USA ca sa intreintr-un razboi mondial ptr litiu trebuie sa dea foc la constitutie,la statul de drept….si la fel si celelalte tari din NATO
    Dar…maie varianta BinLaden….sa mergem sa eliberam poporul de „teroristi”,adica la fel ca in Irak…Ce e azi in Irak?va place?

  5. Dacă o țară NATO atacă Rusia, în mod direct, asta înseamnă război total, război nuclear. Țintă nu va fi doar țara respectivă, ci și toți aliații săi.

  6. Zelinschi asta este complet dus cu sorcova.El nu realizeaza ca ceea ce se intampla cu poporul sau este din cauza SUA care in emfaza isi aducea armament si logistica tot mai aproape de Rusia .Rusia si rusii nu accepta modul degradant si complet destrabalat al occidentului.Americanii sa lase in pace poporul Rus!Tu locuesti la tara si un vecin cam nebun vine si-ti toarna rahat langa gardul tau ba mai si arunca peste gard si isi face wc ul tot langa casa ta Tu ce ai face?

  7. Sunt Kostea Sujuc ( Sjsj ) , flasnetarul din Tiraspol , Gica contra sistemului mi-a turnat rahat in boschetii de sub pasarela garii Tiraspol si acum ma ospatez ……mmmmmmm…..un deliciu ……mmmmmmmm………. ce savoare …..

  8. Mai saltimbacule cu tine cine crezi ca va negocia vrodata ?.Tu esti un zero in politica ,esti intr-un rol pentru care esti platit ,iar intr-o zi vei fi demis pentru inalta tradare !,tu ti-ai bagat natia intr-un razboi tampit ,tu un vandut ,n-ai nimic in comun cu poporul care pretizi ca-l reprezinti ,esti doar un popandau pus ca momeala .

  9. Asta era buna asa sti sa ai o manivela turbo prin care sa intri unde vrei cand vrei tu la cine vrei tu ca intram si eu la Madona in pat.

  10. Acolo inaltati un zid de 50 m. Fâșie pazita cu senzori si caini si in 10 ani dupa ce ingheata tot o sa intrati partial. Adica doar cu avioanele gen. Sau cu parasutistii si parasutistele..

  11. Sunt din Ucraina și va zic doua lucruri : 1-poporul îl iubește pe zelensky 2 – Ucraina va fi acceptata în NATO după ce ii va bate pe rusi. Dobitociilor a accepta acum Ucraina în NATO ar însemna să fie război Rusia – NATO

  12. Voi sunteti un popor mizer care trebuie sa dati inapoi teritoriile furate de la multe tari in timpul comunismului. Voi sunteti o tara de petice furate. Mie greata de voi.

    • Daca rusiifura teritorii de la kazari e rau…daca kazarii fura de la tot restul lumii nu vedem nimic.pana cand porcaria asta?? Legea e aceeasi ptr toti

  13. Dobitociilor care țineți cu rusii va întreb : din câte popoare subjugate se compune Rusia?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger