Cauta

Ce presupune un atac nuclear Rusia vs. SUA. Planeta devastată: zeci de milioane de morţi, oraşe şterse de pe suprafaţa Pământului (VIDEO)

Armele nucleare ocupă din nou un loc important în politica internațională și se conturează un model periculos

Americanii au luat în calcul că Rusia ar putea folosi o armă nucleară tactică în Ucraina, astfel că s-au pregătit „riguros” pentru un asemenea scenariu.

O confruntare între cele două superputeri în care ar fi folosite armele nucleare ar putea duce la moartea a cel puțin 85 de milioane de oameni doar în primele 45 de minute de la lansarea bombelor.

Nordul Americii, Europa și Rusia – puternic afectate

Nordul Americii, Europa și Rusia vor fi, practic, acoperite integral de urmele exploziilor atomice. Efectele directe ale războiului nuclear ar fi îngrozitoare, cu explozii, incendii și radiații. Fumul de la incendiile aprinse de arme nucleare a explodat în orașe și ținte industriale ar bloca lumina soarelui, provocând condiții de suprafață întunecate, reci și uscate, producând o iarnă nucleară.

World Nuclear War 3 AI Simulation - Russia, NATO, China, North Korea, France, UK

Printre planurile americane de ripostă în cazul unui atac nuclear este și cel în care Statele Unite lovesc cu rachete interbalistice de pe contintent, din aer și de pe submarine cele mai importante 200 de orașe rusești. În primele 45 de minute, aproximativ 45 de milioane de ruși ar fi uciși, iar alte 56 de milioane ar muri în zilele și săptămânile următoare din cauza incendiilor și radiaților.

Terra, distrusă!

O utilizare la scară largă a armelor nucleare pe care marile puteri le dețin ar fi însă echivalentă cu distrugerea planetei.

Cercetătorii arată că deși s-ar putea să supraviețuiești unui război nuclear purtat în emisfera nordică trăind în Argentina, Australia sau Noua Zeelandă, efectele unei astfel de catastrofe asupra comerțului cu alimente și asupra agriculturii ar putea fi la fel de mortale.

Statele Unite deţin 3.750 de focoase nucleare în timp ce Putin controlează aproximativ 5.580 de focoase. În prezent, SUA mai dețin 2.000 de focoase nucleare retrase și care urmează a fi dezasamblate.

Ultimele stiri

  • Bomba zilei! Coldea și Dumbravă, audiați la DNA – VIDEO
  • Profiturile-record în România ale marilor companii arată că politicile economice ale PSD dezvoltă mediului de afaceri
  • Drumul Expres Pitești – Craiova, Centura Capitalei și Autostrada Moldovei, marile proiecte care vor crește economia României chiar din acest an
  • Revitalizarea economică a județelor Moldovei, prioritate strategică pentru PSD
  • A dat în judecată „Marius Nasta” după ce i-au scos un plămân. A câştigat 150.000 euro în Instanţă, dar răspunsul Institutului – halucinant
  • Accidentul de la 2 Mai. Tatăl tinerei ucise: „Am dorit de la prima înfăţişare să-l văd pe cel care mi-a omorât copilul” – VIDEO
  • Străzile din Bucureşti, mai nesigure decât cele din Bronx. Mărturia femeii atacate, din senin, de un bărbat, în Sectorul 2 (VIDEO)
  • Criteriul în funcţie de care se modifică data la care ieşi la pensie. Iată cum îţi calculezi ziua precisă în care te retragi din câmpul muncii!
  • O nouă pomană electorală în 2024. Ce a anunţat ministrul Agriculturii poate fi, de fapt, o lovitură majoră pentru producătorii din România
  • Euroins a dat România în judecată! Suma în litigiu: peste 500 de milioane de euro! Ce acuze aduc bulgarii
  • Exit mobile version