Cauta

Ce pedeapsă a primit autorul masacrului din Texas. A ucis 27 de oameni cu o armă românească AK-47

Patrick Crusius

Ce pedeapsă a primit autorul masacrului din Texas. A ucis 27 de oameni cu o armă românească AK-47

Autorul atacului armat care a avut loc în anul 2019 într-un supermarket Walmart din El Paso, soldat cu moartea a 23 de persoane, a fost condamnat la 90 de pedepse cu închisoarea pe viață, relatează BBC.

Patrick Crusius, în vârstă de 24 de ani, a pledat vinovat după ce procurorii federali au afirmat că nu vor cere pedeapsa cu moartea.

90 de pedepse cu închisoarea pe viață

Sentința a fost pronunțată la sfârșitul celor două zile de declarații ale martorilor, în care tânărul a stat față în față cu supraviețuitori și rude.

A fost unul dintre cele mai sângeroase atacuri armate din istoria SUA. Tânărul a utilizat o pușcă de asalt pentru a ținti clienți, în majoritate hispanici, provocând moartea a 23 de persoane și rănind alte 22, în orașul El Paso, situat la granița dintre SUA și Mexic.

Crusius a publicat un manifest plin de ură cu câteva minute înainte de a deschide focul. După ce acesta a afirmat că i-a vizat pe hispanici, procurorii federali au încercat să ancheteze incidentul ca fiind atât un act de terorism, cât și o faptă motivată de ură.

Riscă să fie condamnat la moarte

În luna februarie a acestui an, Patrick Crusius a pledat vinovat pentru cele 90 de capete de acuzare. Supraviețuitorii și familiile celor uciși în atacul armat au vorbit miercuri, pentru prima dată, direct cu atacatorul. În plus, apropiații celor uciși l-au catalogat drept „monstru”, „ucigaș” și „parazit”.

În momentul în care a fost întrebat joi de fiul unei victime dacă îi pare rău pentru faptele sale, Crusius a dat din cap că „da”.

La 3 august 2019, bărbatul înarmat a intrat în parcarea supermarketului Walmart, ținând în mână o pușcă de asalt și a deschis focul. Acesta a continuat să tragă și în interiorul magazinului, rănind și ucigând persoane în zona caselor de marcat și între raioane.

Patrick Crusius a fost arestat în aceeași zi și urmează să-și ispășească pedepsele într-o închisoare federală.

Ultimele stiri

  • Nicolae Ceaușescu a fugit zilele trecute din cimitirul de la Moscova
  • Alege ce citești
  • Războiul clanurilor/Interlopii dau mare tun în „5”!
  • Legea achizițiilor publice, impusă de Bruxelles, dedicație pentru multinaționale
  • Basel III Endgame. Cotitul drum al reformelor bancare
  • Revoltă în UE împotriva Ucrainei. Agricultorii, deciși s-o schimbe pe Ursula
  • Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a premiat excelența olimpicilor preșcolari
  • Italia poate trimite 6 echipe în Champions League
  • Cartonaș roz! Cum sună noua regulă în fotbal
  • Culmea obedienței. Europenii au știut că vaccinul Covid este periculos
  • Exit mobile version