AcasăȘTIRI EXTERNECe pățești dacă hrănești urși. Amenzile sunt uriașe!

Ce pățești dacă hrănești urși. Amenzile sunt uriașe!

Ce pățești dacă hrănești urși în Canada

O femeie din Whistler, Columbia Britanică, Canada, a crezut că face ceea ce trebuie hrănind urșii. Cu toate acestea, ea a învățat pe propria piele că autoritățile nu joacă alba-neagra cu legea.

Luna trecută, un judecător a condamnat-o să plătească o amendă de 60.000 de dolari.

În vara anului 2018, Zuzana Stevikova a început să distribuie mâncare săptămânal câtorva urși din zonă. Cu toate acestea, acest obicei a făcut ca unele mamifere sale să dezvolte o dependență de hrana umană. Consecința, o ursoaică și cei doi pui ai săi au fost împușcați de rangeri, în cele din urmă.

Potrivit unor martori, până pe cinci animale au fost văzute în același timp pe proprietatea femeii.

Zuzana Stevikova cumpăra o cantitate mare de alimente în fiecare săptămână, zeci de cutii de mere, 50 de kilograme de morcovi, pere și câteva zeci de ouă, scrie TVA Nouvelles.

Urșii păreau prea slabi…

Femeia estima că urșii sunt prea slabi și era îngrijorată de soarta lor. Locuitoarea din Columbia Britanică este, de asemenea, și vegetariană. Din 2015, ea a donat aproape 20.000 de dolari pentru diferite adăposturi și organizații pentru animale.

În ciuda tuturor intențiilor bune ale acuzatei, judecătorul a spus că motivațiile ei nu i-au scuzat gestul, reamintind că instrucțiunile de siguranță legate de urși au fost larg mediatizate în regiune.

„Au existat repercusiuni directe asupra faunei, deoarece gestul său a provocat moartea unei femele și a celor doi pui ai ei”, a explicat judecătorul.

author avatar
Tudor Borcea