AcasăȘTIRI EXTERNECe părere are Angela Merkel despre vaccinarea obligatorie în Germania

Ce părere are Angela Merkel despre vaccinarea obligatorie în Germania

merkel-macronCe părere are Angela Merkel despre vaccinarea obligatorie în Germania

Există mari forţe europene care au luat în calcul deja ca vaccinarea să devină obligatorie pentru populaţiile lor. Totuşi, Germania nu se numără printre acestea.

Germania nu „intenţionează” să impună vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, a declarat marţi cancelarul german Angela Merkel, care mizează în continuare pe „bunăvoinţa” pacienţilor şi „publicitatea” în favoarea vaccinurilor.

Merkel mizează pe solidaritatea nemţilor

Nu cred că putem câştiga încredere prin schimbarea a ceea ce am spus până acum, adică fără vaccinare obligatorie, dar cred că putem câştiga încredere făcând publicitate vaccinării şi, de asemenea, lăsând cât mai mulţi oameni să devină ambasadori ai vaccinului pornind de la propria experienţă.

Cu cât mai mulţi se vaccinează, cu atât vom fi mai liberi, cu atât mai repede vom putea relua viaţa din nou. Pot să fac publicitate în calitate de cancelar, cu o convingere profundă, pentru vaccinare.

Dar ştiu, de asemenea, că uneori ajută mai mult dacă, poate, propriul fiu este cel care îţi înlătură îndoielile, dacă o colegă îţi împărtăşeşte din propria sa experienţă de vaccinare în asociaţie sau în municipalitate, vorbim despre avantajele şi dezavantajele vaccinării”, a declarat Merkel.

Macron se gândeşte la vaccinarea obligatorie

În Franța, Emmanuel Macron a vorbit despre „abordarea vaccinării obligatorii pentru toți francezii” dacă gradul de imunizare nu crește suficient de mult.

De asemenea, preşedintele francez a avertizat că ar putea fi introduse restricţii pentru cei care nu au un certificat de sănătate care să dovedească vaccinarea sau efectuarea unui test negativ la COVID-19.

În urma acestor ameninţări, peste 900.000 de persoane din Franţa s-au grăbit luni noapte să se programeze pentru vaccinare anti coronavirus. Macron a mai spus că personalul sanitar trebuie să se vaccineze până la 15 septembrie, în caz contrar riscând sancţiuni.

Şeful statului francez a declarat că certificatul sanitar necesar pentru a participa la evenimente majore va fi acum folosit pe o scară mult mai largă, inclusiv pentru a intra în restaurante, cinematografe şi teatre.

author avatar
Andrei Ștefan
343 afisari

1 COMENTARIU

  1. Merkel a aratat inca o data gerontofilului care se viseaza lider al Europei cine e seful Europei .Franta ramane ce este de 250 de ani .o tara europeana de second hand care a pierdut toate razboaiele in care nu i-a avut alaturi pe americani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger