AcasăȘTIRI EXTERNECe lovitură pentru Donald Trump: l-au eliminat de pe buletinul de vot,...

Ce lovitură pentru Donald Trump: l-au eliminat de pe buletinul de vot, înainte de alegerile prezidenţiale din SUA!

Nici măcar Donald Trump n-ar fi crezut că poate primi o asemenea lovitură. ​Într-o decizie uimitoare şi fără precedent, Curtea Supremă din Colorado l-a eliminat marţi pe fostul preşedinte de pe buletinul de vot din statul Colorado pentru anul 2024.

Decizia Curţii Supreme a statului se aplică doar în Colorado, dar hotărârea istorică va zgudui campania prezidenţială din 2024.

De ce l-au eliminat pe Trump?

Problema spinoasă trebuie soluţionată până la 5 ianuarie, care este termenul legal pentru stabilirea listei de candidaţi pentru alegerile primare republicane programate pentru 5 martie.

„Preşedintele Trump a incitat pur şi simplu la insurecţie”, a scris majoritatea în opinia nesemnată, referindu-se la evenimentele de la Capitoliu, în 2021.

„Chiar şi atunci când asediul asupra Capitoliului era în plină desfăşurare, el a continuat să îl susţină cerându-i în mod repetat vicepreşedintelui (Mike) Pence să refuze să îşi îndeplinească datoria constituţională şi sunându-i pe senatori pentru a-i convinge să oprească numărarea voturilor electorale.

Aceste acţiuni au constituit o participare evidentă, voluntară şi directă la insurecţie”, se mai arată în document.

Votul anti-Trump: 4-3

Tribunalul din Colorado, format din șapte membri, a votat cu 4-3 că Trump ar trebui descalificat. Majoritatea a constatat că dovezile care i-au fost prezentate „au stabilit că președintele Trump s-a implicat în insurecție”.

Trump este liderul clar în cursa republicană pentru a fi candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Fostul lider de la Casa Albă neagă orice abatere în ceea ce priveşte ziua de 6 ianuarie şi a denunţat procesele intentate în baza celui de-al 14-lea Amendament ca fiind un abuz al procesului juridic.

author avatar
Andrei Ștefan