AcasăȘTIRI EXTERNECe este racheta hipersonică Kinjal, despre care Serghei Șoigu susţine că Rusia...

Ce este racheta hipersonică Kinjal, despre care Serghei Șoigu susţine că Rusia a folosit-o de 3 ori în războiul din Ucraina

Serghei Șoigu se laudă cu faptul că Rusia a folosit de trei ori racheta hipersonică Kinzhal în Ucraina și de fiecare dată au avut o ”performanță strălucitoare”.

Ministrul Apărării din Rusia a adăugat că rachetele s-au dovedit eficiente în a lovi ținte de mare valoare în toate cele trei ocazii, descriindu-le ca fiind fără comparație și aproape imposibil de doborât atunci când sunt în zbor.

Putin le-a prezentat în 2018

Rachetele Kinjal fac parte dintr-o serie de noi arme hipersonice pe care președintele Vladimir Putin le-a prezentat în 2018, într-un discurs belicos în care a spus că acestea ar putea lovi aproape orice punct din lume și ar putea eluda un scut antirachetă construit de SUA.

Am desfășurat-o de trei ori în timpul operațiunii militare speciale”, a declarat Şoigu, adăugând: „Și de trei ori a arătat caracteristici strălucitoare”.

Au instalat rachete Kinjal în Kaliningrad

Autorităţile de la Moscova au spus că trei avioane de război MiG-31E echipate cu rachete Kinjal au fost relocate în regiunea Kaliningrad, o exclavă rusă de pe coasta baltică situată între Polonia și Lituania, membre ale NATO și ale Uniunii Europene.

Putin a anunțat că marina va primi ceea ce el a numit „formidabilele” rachete de croazieră hipersonice Zircon în următoarele luni. Rachetele pot călători cu o viteză de nouă ori mai mare decât cea a sunetului, depășind apărarea aeriană.

author avatar
Andrei Ștefan