AcasăȘTIRI EXTERNECe este "bomba-burete", pe care Israel o foloseşte în războiul cu Hamas

Ce este „bomba-burete”, pe care Israel o foloseşte în războiul cu Hamas

Luptătorii de la Hamas dispun de o reţea de tuneluri, în Fâşia Gaza, în războiul lor cu armata israeliană. Israelul va folosi noi „bombe burete” pentru a distruge aceste „fortăreţe”.

E borba despre bombe chimice, care nu conțin explozibili, dar sunt folosite pentru a bloca breșele sau intrările în tuneluri din care pot ieși luptători.

Au simulat distrugerea tunelurilor în 2021

Soldații israelieni au fost văzuți desfășurând aceste dispozitive în timpul exercițiilor din 2021. Armata a creat o simulare a unui sistem de tuneluri la baza militară Tze’Elim, în apropiere de granița cu Gaza.

„Bomba burete” i-ar feri pe soldaţi să cadă într-o ambuscadă pe măsură ce avansează în reţeaua de tuneluri, închizând breşe prin care Hamas ar putea ataca.

Pe de altă parte, din punct de vedere tehnic, arma este periculoasă și pentru cei care o manipulează, iar unii soldaţi israelieni şi-au pierdut vederea din cauza manipulării greşite a amestecului, conform The Telegraph.

Provoacă pierderi de vedere

„Bomba burete” – din punct de vedere tehnic, o emulsie lichidă – este periculoasă pentru a lucra cu ea, iar unii soldați israelieni și-au pierdut vederea din cauza manipulării greșite a amestecului.

Israel ar putea folosi roboți și drone pentru a ajuta la navigarea prin tuneluri – dar până acum au existat dificultăți în operarea acestora în subteran.

author avatar
Andrei Ștefan