AcasăȘTIRI EXTERNECe emoticoane sunt folosite pentru a obține droguri / Dealerii inundă rețelele...

Ce emoticoane sunt folosite pentru a obține droguri / Dealerii inundă rețelele sociale

Ce emoticoane sunt folosite pentru a obține droguri / Dealerii inundă rețelele sociale / Foto: Twitter

Un palmier, un om de zăpadă sau un trifoi: aceste emoji par inofensive. Dar ele ascund un cod în comerțul cu droguri, potrivit dezvăluirilor poliției germane.

Pictograme, logograme sau ideograme. Emoji-urile pot înfrumuseța un mesaj sau chiar înlocui anumite cuvinte. La început, se știe că acestea erau doar fețe, numite și smileys. Acum sunt sute de emoji. Și sunt o mină de aur pentru dealeri.

Rețelele sociale sunt exploatate de traficanți

În spatele unui simplu om de zăpadă, a unei chei sau a unei bile de biliard, există semnificații foarte specifice în comerțul online cu droguri, a explicat poliția din Germania pe Twitter.

Poliția avertizează că părinții ar trebui să fie foarte atenți la semnele pe care le trimit sau le primesc copiii lor.

„Tinerii cumpără din ce în ce mai mult droguri de pe platformele online. Pentru a face acest lucru, ei folosesc emoticoane și termeni secreți pentru a le obține”, a scris poliția pe Twitter. Traficanții de droguri sunt în plină exploatare a rețelelor sociale. Copiii și adolescenții pot cumpăra cu ușurință droguri pe Tiktok, de exemplu, scrie Blick.

„Decodor de emoji”

Agenția americană de combatere a drogurilor (DEA) a dezvoltat un „decodor de emoji” pentru a înțelege semnificațiile din spatele unora dintre aceste semne.

De exemplu, heroina este deseori reprezentată de un dragon sau de o inimă maro – o bilă de biliard sau o cheie simbolizează cocaina. Un brad, un palmier sau un trifoi pot reprezenta marijuana. Și există și alte combinații de semne.

De exemplu, dacă se folosește un emoji care reprezintă un biscuit, un om de zăpadă și o parașută, ar putea însemna că a sosit un transport mare de cocaină, explică poliția.

Pe de altă parte, drogurile deosebit de puternice sunt reprezentate prin emoticoane cu rachete sau bombe. O frunză de arțar roșie reprezintă drogurile în general.

author avatar
Tudor Borcea